Metall – form och smycke

Nyckelviksskolan
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Lidingö
40 veckor
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2024-08-19 - Lidingö

Metall – form och smycke

Metallformgivning

Den här utbildningen ger dig en bra ingång till ditt framtida yrke genom kurserna i metallformgivning, smyckekonst och produktformgivning. Du behöver inte ha jobbat i metall tidigare – nyfikenhet på materialet och dess möjligheter att gestalta dina idéer kommer att ta dig långt!

Om utbildningen

Inom huvudämnet metallformgivning varvas delkurser där du arbetar brett med olika konstnärliga, tekniska och teoretiska uppgifter. Du kommer under året att jobba med silversmide, produktformgivning, smyckekonst, svetsning och mycket mer. Genom att arbeta med, bearbeta och forma metallen når du en djup förståelse för den praktiska delen av formgivning.

När du arbetar praktiskt med teckning, måleri och skulptur förbättrar du din förmåga att se och bedöma andras arbete. Samtidigt utvecklar du din egen förmåga att själv skapa. Du lär dig även att presentera dina idéer genom att skissa och bygga modeller. Det är viktiga kunskaper oavsett vilken riktning ditt liv och dina studier tar efter ditt år på Nyckelviksskolan.

De självständiga projekt som du arbetar med under kursen får dig och dina egna idéer att växa. Av lärarna får du viktiga råd och konstruktiv kritik på de arbeten du gör både enskilt och i grupp. Lärdomar som du kommer att ha med dig hela yrkeslivet. Ta möjligheten att hitta just ditt sätt att uttrycka dig på.

I kursen ”Introduktion till digitala verktyg” får du färdigheter i att arbeta med olika verktyg för skiss och modellering. Du får lära dig att skissa upp olika formidéer i en digital 3D-miljö, skapa digitala ritningar, ta fram modell med en 3D-printer och få en grundläggande orientering i visualisering. Du kommer också att jobba med digitala verktyg i andra kurser.

Förkunskaper

Behörighetskrav

Den som söker ska ha genomgått gymnasieskola, gymnasiesärskola, motsvarande utbildning eller kan på annat sätta bedömas kunna tillgodogöra dig utbildningen. Med samlade betygsdokument, kursintyg och arbetsintyg ska samtliga sökande styrka sin behörighet.

När du fyllt i och skickat ansökan på hemsidan får du ett mejl med inloggningsuppgifter till din sida för digitala arbetsprover. På denna sida styrker du också din behörighet genom att ladda upp betyg och intyg.

Om du är på väg att fullfölja dina gymnasiestudier, men inte hinner få ditt slutbetyg i tid, be då din skola att ordna ett intyg som styrker att du är studerande och snart är färdig med dina gymnasiala studier.

Hitta till utbildaren

Nyckelviksskolan

Recensioner

Det finns inga recensioner för Metall – form och smycke

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön