Visa allastudier.se som: Mobil
Visar 1-3 av 3 träffar
 

Är du intresserad av en bartenderutbildning? 

En bartender blandar drinkar och serverar drycker till många olika gäster, som det är viktigt att bemöta på ett trevligt sätt. Arbetet som bartender kräver att man är serviceinriktad och stresstålig. Utifrån gällande lag måste servering och utskänkning ske på ett ansvarsfullt sätt.

Bartendrar serverar drycker på restauranger, hotell, nattklubbar, diskotek eller pubar. De blandar drinkar och serverar vin, öl, alkoholfria drycker och kaffe. De säljer även cigarrer och cigaretter. Bartendrar serverar också tilltugg och lättare måltider. Om baren finns i anslutning till en restaurang lämnar bartendern ut drycker och kaffe till serveringspersonalen efter gästernas beställningar.

Viktigt med service under en bartenderutbildning

Man möter många kunder i arbetet och det är viktigt att ge bra service och ha ett trevligt bemötande. Samtidigt ansvarar man för att bestämmelserna i alkohollagen följs och ser till att alkohol serveras på ett ansvarsfullt sätt.

På större arbetsplatser finns barmästare som arbetar som arbetsledare för bartenders och även deltar i arbetet i baren. Barmästaren lägger scheman för personalen och sköter beställning av varor. Barmästaren kan också ha det ekonomiska ansvaret för baren.

Läs mer om yrket, se lönestatistik och framtidsprognoser för yrket.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv