Språkresor, volontärarbete och aupair

Lämna vardagen hemma och testa vingarna i ett annat land. Upplev en ny kultur samtidigt som du lär dig ett nytt språk, gör en fin och viktig insats som volontär eller arbetar som au pair hos en familj i landet.
Visar 1-20 av 84 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 84 träffar
1
2
3
4
5

språkresa

Att besöka ett nytt land kan vara en fantastisk upplevelse och och förknippas ofta med vacker natur, roliga aktiviteter och sociala interaktioner. Det är dock stor skillnad på att resa runt som turist i ett land och att faktiskt bo, jobba eller plugga där. Om du bor hos en familj och pluggar eller jobbar i ett annat land får du möjligheten att lära känna kulturen på riktigt, skaffa nya vänner och uppleva saker du inte hade fått göra annars. 

Att göra en språkresa eller volontärarbete genom en skola/organisation är ett perfekt sätt att få ut det mesta av din upplevelse eftersom du hela tiden har ett stöd att luta dig mot. Du får hjälp med resa, boende, kontakt med familjer/skolor/arbetsgivare och får i många fall träffa andra likasinnade som gör liknande resor.

Språkresa

Lär dig ett helt nytt språk eller förbättra dig i ett ett språk du redan kan grunderna i. Det bästa sättet att lära sig ett språk på är att vistas i ett land där språket talas och - framför allt - umgås med personer som talar språket flytande. Det finns ett stort urval av länder som du kan resa till, till exempel Australien, Japan, Usa och Kina, eller något mer närliggande i Europa. Det finns kurser som pågår i allt mellan två veckor upp till ett år.

Volontärarbete

Om du känner att du vill göra skillnad i världen och samtidigt få en personlig upplevelse som du kan minnas resten av livet, är volontärarbete en fantastisk möjlighet. Åk till platser du kanske inte skulle besöka annars och bli involverad i ett projekt som främjar lokalbefolkningen på något sätt. Kanske hjälper du till på en skola, deltar i ett vattenreningsprojekt eller arbetar med djur. 

Au pair

Upplev en ny kultur med en familj som trygghet och utgångspunkt. Du bor hemma hos familjen och arbetar med barnpassning och enklare hushållssysslor. Fördelarna med denna resform är många, till exempel:

-Du får automatisk träning i språket genom att kommunicera med familjemedlemmar
-Resan blir billigare eftersom du arbetar och får betalt
-Du får en unik inblick i landets kultur och familjeliv

Ta chansen och gör något mer av din utlandsvistelse! I listan över hittar du många olika alternativ för språkresor, volontärarbete och au pair-möjligheter.

Filtrera din sökning
Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv