Språkutbildning

Vill du ta nästa steg i karriären eller upptäcka nya kulturer? Ju fler språk du lär dig desto fler möjligheter har du. Oavsett vilka förkunskaper du har hittar du kurser inom flera språk här!
Visar 1-20 av 46 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 46 träffar
1
2
3

Anledningar att gå en språkutbildning 

Det finns många anledningar till varför det är bra att kunna flera språk. Om du älskar att möta nya kulturer och människor kan en språkkurs vara något för dig. Dessutom upplever du kulturen på ett mer genuint sätt och du har lättare att tala med lokalbefolkningen. Det gynnar även karriären att tala flera språk. Det är väldigt attraktivt på arbetsmarknaden att ha en internationell profil. Om din dröm är att arbeta utomlands är det smart att lära dig språket som talas i det land du vill flytta till.  

Det är även utvecklande för sinnet att lära sig nya saker. Genom att sätta ett tydligt mål för hur mycket du ska studera utmanar du dig själv och blir mer disciplinerad.  

Språkkurser utomlands 

Det finns flera typer av språkkurser och utbildningar att välja mellan. Därför är det viktigt att du definierar målet med dina studier. Ett alternativ för dig som vill upptäcka nya kulturer och lära dig ett nytt språk är att gå en språkkurs utomlands. Det finns språkkurser i många länder och städer med olika förkunskapskrav och längd. Om du vill bli bättre på din affärsengelska kan du till exempel studera en mer avancerad språkkurs i USA eller England. Om du vill lära dig spanska kan du gå en grundläggande språkkurs i Spanien eller Mexiko. Möjligheterna är många!  

Om du vill djupdyka i språket finns alternativet att åka på en språkresa. Olika aktörer erbjuder olika upplägg, det finns språkresor som är på två veckor och de som pågår under en hel termin. Vissa arrangörer kan hjälpa dig med boende och resa. I vissa fall kan du bo hos en värdfamilj – ett effektivt sätt att träna på språket du vill lära dig. Det finns språkresor både för dig som är nybörjare samt för dig som vill avancera dina kunskaper. 

Studera språk på universitet eller högskola 

När du studerar språk på universitet eller högskola lär du dig ofta mer än själva språket. Bland annat lär du dig språkets historia och hur det är uppbyggt. Om du vill studera språk på universitet eller högskola kan du till exempel bli språkvetare eller språklärare. Du kan även plugga mer generella utbildningar som har med språk att göra, till exempel lingvistik. Under en utbildning till lingvist lär du dig hur språk är uppbyggda samt hur de utvecklas och eventuellt försvinner. Du lär dig även om hur språk används för att kommunicera och språkutveckling hos barn.  

Om du vill utveckla dina kunskaper inom ett eller flera språk och få övergripande kunskaper om språkvetenskap kan språkvetarprogrammet passa dig. Det finns många valmöjligheter för dig som vill studera språk på universitet eller högskola, det gäller bara att du hittar den som passar dig bäst! 

Andra typer av språkkurser 

Även flera folkhögskolor erbjuder språkutbildningar. Folkhögskolor erbjuder ofta spännande inriktningar och kurser inom mindre språk. Om du behöver läsa upp dina gymnasiebetyg kan du studera språk på komvux. Det finns även distanskurser inom flera olika språk för dig som vill plugga lite då och då, kanske vid sidan av andra studier eller arbete.  

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv