Vidareutbildning för fritidspedagoger

16 sep 2020
Fråga:
Hej.
Jag har arbetat som fritidspedagog i lågstadium i 14 år, men jag är intresserad av att vidareutbilda mig och byta arbetsmiljö.
Jag undrar vad det finns för utbildningar för mig som fritidspedagog om jag inte ska arbeta en i skola mer. Läste även att vissa fritidspedagoger arbetar på barnavdelningar på sjukhus, jag undrar även hur det ser ut.
Tack på förhand
Mvh,

Svar:

18 sep 2020

Hej,

Du kan läsa om vidareutbildning för fritidspedagoger här: https://www.utbildning.se/inspiration/karriarguiden/fritidspedagog-10394.

Men istället för att utgå från de begränsningarna kan du fundera på vad det är du vill göra istället för att jobba i skola. Om du tycker att det låter intressant att fortsätta arbeta som fritidspedagog på barnavdelningar på sjukhus kan du kolla med några potentiella arbetsgivare kring det.

Det kan vara en idé att inte begränsa dig till vad du kan göra med din fritidspedagogutbildning och istället tänka om helt. Då kan du börja med att göra ett yrkestest här: https://www.studentum.se/yrkestest och sedan läsa vidare om olika yrken och utbildningar.

Lycka till! /Petra,SYV