Visa allastudier.se som: Mobil
Musiker är ofta egenföretagare som arbetar med frilansuppdrag. Det är inte ovanligt att musiker har ett annat jobb vid sidan av musiken. En del musiker kombinerar sitt arbete med att undervisa elever i sång och musik.

Arbetsplatserna för musiker varierar. Beroende på inriktning och uppdrag kan arbetsplatserna vara konsert- och operahus, kyrkor, studios,
Läs mer om Musiker

Hur mycket tjänar en Musiker?

Medellönen för män och kvinnor:
38 100 SEK
i månaden
Medellönen för kvinnor:
38 700 SEK
i månaden
Medellönen för män:
37 400 SEK
i månaden
* Källa: Statistiska centralbyrån 2021
Visar: Män och kvinnor
Medellön för män och kvinnor inom privat och offentlig sektor Medellön för kvinnor inom privat och offentlig sektor Medellön för män inom privat och offentlig sektor
  • 38 100 SEK
  • 38 700 SEK
  • 37 400 SEK
Annonser

Jobbutsikter för Musiker

Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer vara konkurrens om jobben som musiker, sångare och kompositörer under det närmaste året. Det innebär att möjligheterna till arbete i genomsnitt kommer att vara små men variera beroende på till exempel utbildning och erfarenhet.

Även på fem års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete som musiker, sångare och kompositörer kommer vara små.

Möjligheterna till arbete i yrket är mycket beroende av hur Covid-19 påverkar samhället och arbetsmarknaden framöver. Resultaten ska därför tolkas med försiktighet. 

*Källa: Arbetsförmedlingen 2021

Okej jobbutsikter

pointer

Inom ett år

Okej jobbutsikter

pointer

Inom fem år