Musikutbildning

Har du alltid drömt att få arbeta med din stora passion? Råkar den vara just musik? Oavsett om du vill skapa eller producera musik eller läsa en kurs inom musikhistoria kan en musikutbildning vara vägen dit!
Visar 1-20 av 1015 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 1015 träffar
1
2
3
4
...
51

person som spelar gitarr

Låt kreativiteten flöda!

Är du en kreativ och musikalisk passion? Du har kanske utövat eller på annat sätt studerat musik tidigare och är redo att ta nästa steg? Då är en musikutbildning något du ska titta närmare på! Termen musik är väldigt brett och det finns mängder av yrkesvägar du kan välja efter avslutad utbildning - du kan arbeta inom alltifrån event/arrangemang till musik i ett band eller orkester och även som producent!

Vad gör en person som jobbar med musik?

En musikutbildning är för dig som har en kreativ ådra, ett sinne för musik eller allmänt intresse för antingen sång, instrument eller musikhistoria. Jobbar du inom eventbranschen är det bra om du är stresstålig och bra på planering. Fördelen med att läsa en musikutbildning är att du utifrån dina intressen kan välja en inriktning som passar dig. Gillar du att arbeta inom antingen barn- eller äldreomsorg finns det goda möjligheter till att arbeta som musiklärare eller musikterapeut. Tycker du om uteliv eller elektronisk musik kanske du vill inleda en karriär som DJ/discjockey? Beroende på inriktning skiljer sig även platserna du kan arbeta på. Exempel på dessa är kyrkor, skolor, studior, klubbar och restauranger och vid privata tillfällen.

Men en musikutbildning handlar inte bara om att utöva och praktisera musik. Det finns en mängd olika utbildningar där du kan inrikta dig till att bli musikproducent, jobba inom film och TV eller studera musik- och ljuddesign. För dig som vill grotta ner dig i musikhistoria finns det även här möjlighet till fördjupning! Du kanske vill veta mer hur musiken växt fram historiskt under de senaste århundradena och hur den format medielandskapet med ny teknik och forskning under mer modern tid. Hur livnär sig artister idag? Hur har synsättet på musikkonsumtion förändrats i och med streamingtjänsters framväxt?

Hur ser framtidsutsikterna ut?

För dig som läser en musikutbildning är yrkesmöjligheterna många. Det digitala medielandskapet är i ständig förändring och arbetsbehovet är stort! Musik utövas och skapas i alla former och genrer - från folk- och världsmusik, klassiska orkestrar och körer till akustiskt, jazz, rock och elektronisk musik. Vi konsumerar mer musik idag än någonsin, och oavsett vad du brinner för och vad du vill jobba med i framtiden finns olika vägar att gå! Vill du inrikta dig inom Sång kan du kolla in våra utbildningar nedan.

Till sångutbildningar

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv