Utbildningar inom musikproduktion

Här hittar du utbildningar inom musikproduktion. För dig som är intresserad av musik och vill gå en utbildning som kan leda till ett jobb i musikbranschen.
Visar 1-20 av 58 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 58 träffar
1
2
3

Skapa musik på dina egna villkor

Är du kreativt lagd och brinner för musik? En musikproduktionutbildning ger dig grundläggande kunskaper om inspelning och produktion av olika sorters musik. En utbildning i musikproduktion passar dig med erfarenhet av musikbranschen, men också dig med ett nyfunnet musikintresse. Har du någon gång drömt om skapa egen musik? Du är kanske musiklärare och vill utöka dina kunskaper inom musikalisk komposition? Oavsett om du drömmer om att bli låtskrivare, prova på digital musikproduktion eller vill jobba med ljudteknik så finns här en utbildning för dig.  

Vad innebär det att jobba som musikproducent? 

Med en musikproduktionutbildning är dina kreativa möjligheter oändliga, och din yrkesbana som musikproducent är ofta varierande. En stor del av ditt dagliga arbete som musikproducent kommer att bestå av inspelning, mixning eller komponering av musik i en studio. Skapandeprocessen kan stundtals vara mycket ansträngande och intensiv, vilket ofta kräver både uthållighet och stort tålamod. Att skapa musik handlar också om att sätta din egna personliga prägel på något du själv har skapat eller spelat in. Stort fokus läggs således vid att hitta ditt egna uttryck i musikskapandet, och ditt musikintresse kommer att ligga till grund för vilken typ av musikproduktionutbildning du väljer att gå. 

Eftersom musikskapande är så pass varierande till sin natur finns det många olika inriktningar du kan välja om du vill bli musikproducent. En mer övergripande musikproduktionutbildning är något för dig som vill lära dig grunderna i att mixa och spela in musik i både studio-, live- och digital miljö. Här får du bekanta dig med både musikteori och komposition, och ett stort fokus läggs på musikproduktion ur ett praktiskt och ljudtekniskt perspektiv. Denna typen av utbildning ger dig också tekniska färdigheter om inspelning av olika instrument på professionell nivå, och kunskap om digitala inspelningsprogram och verktyg som Logic Pro och Ableton Live. Du som känner en dragning till de mer tekniska aspekterna av musikindustrin kanske är mer nyfiken på en musikproduktionutbildning som leder till yrken som ljud- eller ljustekniker. Är du särskilt intresserad av livemusik kan du hitta utbildningar som är skräddarsydda för detta, inom vilka du bland annat får fördjupad kunskap om inspelningstekniker och akustik, och deras funktion under turnéer och liknande evenemang.

Även du med tidigare erfarenhet av branschen och som känner ett behov av att utvecklas kan hitta en musikproduktionutbildning som passar din kompetensnivå. Kanske är du redan låtskrivare men känner att du behöver lite professionell vägledning för att ta nästa steg? Du kanske mest har sysslat med inspelning av liveinstrument och gärna vill börja grotta ner dig i digital musikproduktion? Vare sig du är nybörjare eller erfaren artist så har vi på allastudier.se en utbildning för dig. Dina kursledare är själva professionella musiker som är verksamma inom musikbranschen, och kommer att finnas där som stöd när du tar dig an dina egna produktionsprojekt under utbildningens gång.

Hur ser din framtid som musikproducent ut?

Som musikproducent väntar en händelserik karriär där du dagligen får utlopp för din kreativitet och passion. Det är svårt att slå den känsla som uppstår när du sitter i studion med en färdigproducerad låt, som du dessutom kan sätta ditt eget namn på! 

Musiken har genom historien spelat en central roll i våra liv. Detta gäller särskilt i dagens digitaliserade samhälle, där streamingtjänster gjort  musiken allt mer tillgänglig och påtaglig för oss. Denna utveckling skapar ständigt nya behov av musikproducenter som har spetskompetenser inom olika yrkesområden. Din framtida yrkesbana kommer att formas av såväl ditt intresse som ditt val av inriktning. Du kommer bland annat att kunna jobba som:

  • Studioproducent
  • Musikproducent inom film- eller datorspelsindustrin
  • Kompositör inom genrer som exempelvis elektronisk musik eller pop 
  • Låtskrivare
  • Singer-songwriter
  • Ljud- och/eller ljustekniker
Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv