Utbildningar inom mode

Är du intresserad av mode och de senaste trenderna inom modeindustrin? Plugga en mode-utbildning och dyk ner i denna spännande värld. Du kan bland annat fördjupa dig i modehistorien och dåtidens trender, eller lära dig mer om fashion management.  
Visar 1-20 av 101 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 101 träffar
1
2
3
4
...
6

Utbildningar inom textil & mode

Tycker du om design, mode eller att skapa kläder? Då ska du söka till en av alla de utbildningar vi har att erbjuda inom textil och mode! Här finns det utrymme för stor kreativitet.Du som studerar har många inriktningar att välja mellan - allt beroende vilket område du är intresserad av. Branschen erbjuder massvis med olika inriktningar så att du alltid kan fortsätta lära dig och vidareutbilda dig. 

Nedan listar vi några av de många yrken inom textil & mode branschen!

Fashion designer

Som fashion designer får du bl.a. sätta din egna prägel på modebranschen. Du får möjlighet att designa den stil och klädsel som du brinner för. Du kommer även att jobba med utveckling av olika catwalk-kollektioner.

Mönsterkonstruktion

Här får du jobba med allt från ax till limpa av skapande av kläder - från processen av att rita skiss och konstruktion av mönster till olika typ av klädesplagg och sömnad. 

Stylist

Som stylist arbetar du med att bestämma stil för personer som exempelvis är offentliga. Du bestämmer bland annat kläder och smink på modereportage och fotosessions.

Modejournalist

Som modejournalist får du bygga relationer inom modeindustrin. Du rapporterar och skriver om det senaste i fashion-världen: informerar om trender och intervjuar andra i industrin (såsom modeller eller designers). 

Utbildning & Jobb

Oavsett om du är teoretiskt, kreativt eller praktiskt lagd finns det något för alla som är intresserade av mode och textil. Läs mer under varje utbildning om vilka förkunskapskraver som ställs och mer ingående vad du kommer att få lära dig.


Om du har svårt att välja utbildning kan vi hjälpa dig - ta vårt utbildningtest för att få hjälp på traven!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv