Estetiska inriktningar

Har du du en kreativ själ gömd inom dig eller är du kanske estet ut i fingerspetsarna? Här kan du hitta mängder av utbildningar inom dans, konst, musik, teater och andra estetiska inriktningar. Lär dig något nytt bara för att det är kul eller förbered dig för en karriär inom just din konstform!
Visar 1-20 av 1676 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 1676 träffar
1
2
3
4
...
84

Estetiska utbildningar

Konst, musik och dans har varit en del av mänskligheten sen urminnes tider, så det är inte konstigt att många av oss känner ett starkt behov av att uttrycka sig kreativt. Estetiska utbildningar är speciella på det sättet att de inte bara riktar sig till människor som vill ha konsten som yrke, utan lika mycket till dem som vill ha den som fritidsintresse. Det finns mängder med kurser på nybörjarnivå såväl som avancerad nivå.

Vad, var och hur kan du läsa?

Estetiska utbildningar finns representerade inom alla typer av lärosäten och förekommer i teoretiska, praktiska och blandade former. Du kan söka dig till universitet, högskolor, folkhögskolor, yrkeshögskolor och vuxenutbildningar - det finns något för alla! Många utbildningar kombinerar flera områden, till exempel dans, teater och musik. Vissa skolor och utbildningar har höga krav för antagning. Du behöver ofta göra något form av antagningsprov i ett tidigt steg i sökprocessen, för att sedan passera genom flera gallringar. Självklart finns det också kurser för dig som är nybörjare och vill berika ditt liv genom att träna upp dina kreativa färdigheter.

Estetiska utbildningsområden:

-Dans
-Teater
-Konst
-Musik
-Foto
-Konsthantverk

Efter studierna

Många drömmer om att kunna ha sitt estetiska intresse som arbete i framtiden. Det är ett fantastiskt mål att ha, men det gäller att vara medveten om om att konkurrensen om estetiska jobb ofta är väldigt hård. För dig som bestämmer dig för att satsa på en karriär finns det olika vägar att gå; du kan frilansa och 

Exempel på estetiska yrken:

-Skådespelare
-Fotograf
-Musiker
-Dansare
-Kompositör
-Regissör
-Designer
-Musikproducent

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv