Visa allastudier.se som: Mobil

Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Hotell och Design Management - Kandidatexamen

SHMS-Swiss Hotel Management School
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Montreux
3 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Februari och September varje år - Montreux

Videoreportage

SHMS - Swiss Hotel Management School

Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Hotell och Design Management - Kandidatexamen

Kandidatexamen i Hotel Management

Som student på SHMS och vid vårt kandidatprogram så utvecklar studenten inte bara de teoretiska kunskaperna som krävs för att bli en framgångsrik hotellchef, utan även de praktiska färdigheterna. 

Programmet löper över tre år med certifiering efter två år och slutligen en Kandidatexamen i International Hospitality & Design Management efter tre år. Kandidatexamen ges av både SHMS och University of Derby, UK som är skolans partneruniversitet. 

Bli en kreativ ledare 

Som student vid SHMS skolas du till en kreativ ledare. Varumärkesbyggnad, inredning och hur man skapar atmosfär och tar fram nya teman på hotell samt hur man blir en ledare som kan tänka "utanför boxen" är några av de spännande kurser som erbjuds. Självklart är grunden en hotel management-utbildning, det som Schweiz gjort sig så kända för.

Kreativa projektledare efterfrågas inom hotel management

Programmet är framtaget tillsammans med representanter för några av branschens främsta hotell och hotellkedjor. När skolan frågade branschen vilka egenskaper de efterfrågar hos framtidens ledare, nämndes egenskaper som kreativitet, goda personalledaregenskaper samt förmågan att driva ett koncept och projekt framåt. En ledare som får saker att hända, helt enkelt. De officiella samarbetspartnerna för programmet är:

SHMS4

Programmet Hotell och Design Management skolar dig inom just detta. Utbildningen kombinerar hotel management med alla dess praktiska aspekter och internationella ledarskapstekniker. Att utbildningen dessutom innehåller etablerade samarbeten med några av världens främsta varumärken, gör den helt unik.

Du får betald praktik 

Under de första två åren på programmet kombineras teoretisk undervisning med praktik på femstjärniga hotell. Under ditt tredje studieår har du teoretisk undervisning samt en period om sex veckor tillägnat ett projektarbete.

Programstruktur

Första året på programmet studerar man Food & Beverage management och studenterna lär sig hur man leder och driver en femstjärnig restaurang och restaurang-avdelning på ett hotell. Denna termin följs av en praktik inom Food and Beverage och studenten utvecklar de praktiska kunskaper som behövs för att bli en bra ledare i framtiden. 

Andra året studerar man hotel management och börjar med designämnen. Här lär sig studenten allt ifrån att checka in och checka ut en gäst till hur man gör en marknadsplan, sätter en budget och rekryterar personal. Man lär sig även hur man inreder ett hotell, skapar en viss atmosfär beroende på vilken stil hotellet har. Även denna teoritermin följs av en praktiktermin där man verkligen får lära sig hur det är att sätta den teoretiska kunskapen in i verkligheten. 

År tre fokuserar man på ledarskapskurser och studenten utvecklar sina kunskaper inom ekonomi, marknadsföring och personal/organisationsledarskap. Man utvecklar även designämnena ytterligare och studenten formas till den kreativa ledare som den internationella hotellbranschen sätter så stort värde på.

Efter avslutat program 

Efter avslutat program har du: 

 • Ett års arbetslivserfarenhet
 • Två rekommendationsbrev
 • Ett Swiss Diploma i Hotel Operations Management
 • En akademiskt krediterad bachelorexamen BA (HONS) från University of Derby i England
 • En bachelorexamen från SHMS -School of Hotel Management, Caux eller Leysin.
 • Ett diplom från AH&LA, American Hotel & Lodging Association, i USA

* Efter avslutad examen kan du välja att läsa vidare mot en masterexamen på en av SEGs skolor, eller egentligen på vilket annat universitet som helst eftersom du erhåller fulla akademiska krediter (180 ECTS).

Bygg ditt nätverk under utbildningen 

Studenter vid SHMS har möjlighet att knyta massor av kontakter i hospitality-branschen under studietiden. Att studera hotell management i Schweiz ger inte bara en utbildning i världsklass utan även ett fantastiskt nätverk som spänner sig över hela världen.  

Detta genom IRF – International Recruitment Forum. Till detta forum kommer massor av representanter från t.ex. hotell, resorts, kryssningsbolag, flygbolag etc. SHMS-studenter har möjlighet att gå på seminarier, mingla med branschfolk samt bli intervjuade för praktikplatser eller anställning. Se statistik för deltagande i IRF: 

SHMS6

Möjlighet till världens största rekryteringsforum 

Detta är exklusivt för studenter inom Swiss Education Group och har blivit ett av världens största rekryteringsforum för hotell branschen. En av anledningarna till att många studenter väljer att studera på en av SEGs skolor är just detta forum, en unik möjlighet - som du helt enkelt inte vill missa! 

Varför välja SHMS-Swiss Hotel Management School ?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Ansökningskrav

När man ansöker till en av SEGs skolor så kontaktar man skolans studievägledare. Dom hjälper dig då med alla dokument, ansökan till CSN och alla övriga praktiska förberedelser. 

För att bli antagen till skolan behöver man: 

 • Gymnasieutbildning
 • Minimiålder: 17 år
 • Engelskanivå motsvarande: VG i Engelska B eller Engelska 6 från gymnasiet eller TOEFL 500+ eller IELTS 5.0 eller 50+ poäng på “Oxford Online Placement Test “(OOPT), detta erbjuds gratis av SEG.
 • CV och personligt brev
 • Kopia på giltigt pass

Sista ansökningsdag: Kontakta skolan för personlig studierådgivning.

Sen ansökan accepteras: I mån av plats.

Generell ansökningsinformation: Ansökan sker med vår studievägledare på plats i Sverige som hjälper varje enskild student personligen med samtliga ansökningshandlingar.

Examen & Intyg

En ackrediterad Kandidatexamen (Bachelor) från Schweiz och från England

Efter avslutat program har studenten inte bara en Bachelor från SHMS, en examen som är känd i världen som en av världens främsta hotell management examen, utan även en Bachelor (HONS) degree från skolans partneruniversitet- University of Derby. Detta gör att studenten går ut med: 

 1. Bachelor Degree från SHMS - School of Hotel and Design Management
 2. Bachelor (HONS) Degree* från University of Derby i England (Englands topp-rankade universitet för hotellstudier) 
 3. 1 års arbetslivserfarenhet från lyxhotell
 4. 2 rekommendationsbrev från tidigare arbetsgivare

Bachelor om 180 ECTS (tillgodoräknas vid fullgjord Bachelor).

Kostnader

En framtidsinvestering 

Avgiften till skolan täcker allt. I avgiften ingår boende, mat, gym, försäkring, praktikplats etc. Studenterna behöver inte tänka på att hitta boende, långa transporter till och från skolan och äta nudlar. Det finns två restauranger på skolan som studenterna äter gratis på, en Bufférestaurang och en Fine Dining restaurant. 

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN och det finns attraktiva stipendium att söka. Gör en intresseanmälan eller kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan finansiera dina studier på ett förmånligt sätt.

Det finns även stipendium att söka från Visita och många gånger finns det möjlighet att söka stipendium från din hemkommun. 

För mer information om kostnaden och hur det finansieras, ta kontakt med skolan. Skolans vägledare går då igenom det i detalj med dig. 

Fortsatta studier

Med en ackrediterad Bachelor har du alla möjligheter att studera vidare

Då samtliga Bachelor utbildningar inom SEG-Swiss Education Group är fullt ackrediterade ges möjligheten att fortsätta sina studier och läsa till en Master (Magister) examen. Många elever väljer att göra det med SEG och fortsätta att läsa Hotell Management. Man har även möjlighet att läsa en Master inom ett annat ämne om man känner att man vill specialisera sig mer. 

De Master utbildningar som SEG erbjuder är: 

 • Masterexamen med inriktning Ekonomi och specialisering
 • Masterexamen med inriktning Hotell och Design Management
 • Masterexamen med inriktning Hotell, Resort och SPA management
 • Masterexamen med inriktning Turism och E-Commerce

Reportage

Framgång inom design via hospitality

Redan tidigt i sina studier visste Pascale (med bakgrund från Sverige och Schweiz) att hennes framtid låg i designbranschen – sedan dess har hon målmedvetet arbetat mot sitt mål. Inom sex månader efter att ha arbetat för Atelier Zürich blev hon befordrad till juniordesigner. Tre år senare ansvarar hon för sina egna, mindre projekt inom både bostads- och hotellsektorn.SHMS-Swiss Hotel Management School

HOTELL- OCH EVENT MANAGEMENT PÅ SHMS! Är du intresserad av hotellstudier och events, att ha världen som din arbetsplats och en studietid fylld med upplevelser? Swiss Education Group (SEG) är en av världens främsta utbildare inom hotellstudier och kulinarisk konst....


Läs mer om SHMS-Swiss Hotel Management School och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Hotell och Design Management - Kandidatexamen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

SHMS-Swiss Hotel Management School

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Hotell och Design Management - Kandidatexamen

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotellutbildning i Schweiz med inriktning Hotell och Design Management - Kandidatexamen från SHMS-Swiss Hotel Management School , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön