Kommunikationsutbildningar

Är du en kreativ person som älskar att formulera sig snyggt och tydligt? Eller brinner du kanske för att uttrycka dig med bilder och har kameran som främsta verktyg? Då kan nog en utbildning inom kommunikation och media vara något för dig! I en värld där information finns i överflöd är vikten av att kunna kommunicera smart viktigare än någonsin.
Visar 1-20 av 1560 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 1560 träffar
1
2
3
4
...
78

Kommunikation och media

Kommunikation och media är områden som ständigt förändras, något som blir väldigt tydligt när vi tittar på de senaste decenniernas snabba tekniska utveckling. Idag finns det många exempel på när nya sociala appar och IT-tjänster har fått fäste och växt sig enormt stora på extremt kort tid. Det finns inte längre några givna regler för hur, var och när vi uttrycker oss och kommunicerar, vilket ställer andra krav på personer som arbetar med media och kommunikation idag jämfört med för bara några år sedan. 

Studera - vad, var och hur?

När man pratar om kommunikation och media i utbildningssammanhang finns det olika vägar och inriktningar att gå. Marknadsföring, journalistik, PR, kommunikation och medieproduktion är exempel på några av dessa, som i sin tur går kan delas upp mer nischade områden. Under en utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap får kursdeltagarna bland annat lära sig om olika mediekanaler, vilket ansvar medier har i ett demokratiskt samhälle och trender och livsstilar påverkas. 

Du kan välja mellan olika typer av utbildning på olika lärosäten beroende på vad du är ute efter. Till exempel kan du läsa en flerårig, akademisk utbildning på universitet eller en bred förberedande utbildning på folkhögskola. Är du ute efter en mer branschanpassad utbildning inom ett specifik område kan du söka dig till YH-skolor. Då får du relevant och ändamålsenlig kunskap som efterfrågas på arbetsmarknaden, blandat med praktisk erfarenhet från LIA (lärande i arbete) ute på riktiga arbetsplatser.

Inriktningar

De områden som omfattas av begreppen media och kommunikation är bland annat:

-Kommunikation
-TV/Film
-Journalistik
-Ljud/Radio/Podd
-Skrivande, copywriting
-Sociala medier
-Grafisk design

Några exempel på yrken inom kommunikation och media är:

-Kommunikatör
-Art director
-Copywriter
-Webbdesigner
-Journalist
-Redaktör
-Social media manager

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv