Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Utbildning inom copywriting och skrivande

I ett samhälle där content skapas på löpande band, är det idag viktigare än någonsin för avsändare att skriva intresseväckande texter. Gillar du att skriva ska du definitivt studera en utbildning inom copywriting och skrivande!
Visar 1-20 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 92 träffar

person framför en skrivmaskin med en kopp te bredvid

Fatta pennan och börja skapa!

Vi lever idag i ett informationssamhälle där vi dagligen matas av konsumerar content av olika innehåll. Oavsett om det är nyhetsartiklar, krönikor eller digitala marknadsföringsannonser är det viktigt att hitta rätt språk och vinkel för att fånga läsarens intresse! En utbildning inom copywriting och skrivande kan ha väldigt olika inriktningar beroende på vad du är intresserad av, men den gemensamma nämnaren är att kunna ge utlopp för sin kreativitet och låta pennan (eller tangentbordet) göra jobbet!

Vad gör en person som jobbar med copywriting och skrivande?

En utbildning inom copywriting och skrivande är som sagt väldigt brett. Du kan bland annat ha som uppgift att skriva texter om du jobbar som kommunikatör på ett företag. Mediebyråer jobbar ofta med copywriters och då har du som uppgift att jobba med idéer texter och budskap inom reklam. Vill du arbeta med längre, beskrivande texter kanske en karriär som bloggare eller till och med författare skulle passa dig! Det beror helt enkelt på vad du har för mål med ditt skrivande och vad du brinner för.

Som person är det en fördel att ha en fallenhet för skrivande och ett kreativt tänk! Det finns möjligheter att jobba i större organisationer, och som copywriter ingår du ofta i projekt tillsammans med bland annat art directors, projektledare etc. Annars sker arbetet i största grad enskilt då det är du som har ansvar för en text, ett inlägg etc. (men räkna med att en text kan få vara med om både en och annan “korr”-runda). Såväl tålamod som stresstålighet är också egenskaper du kan ha nytta av om du läser en utbildning inom copywriting och skrivande. Det sistnämnda eftersom mycket innehåll du skapar ofta har en satt deadline. Det kan gälla oavsett om du är copywriter, författare eller liknande.

Några exempel på vad du kan jobba som/med efter att du har läst en utbildning inom copywriting och skrivande är:

  • Copywriter
  • Författare
  • Skribent
  • Bloggare
  • Kreativt skrivande
  • Journalistik
  • Poesi
  • Manusförfattare

Vad händer efter utbildning inom copywriting och skrivande?

Som du märker är utbudet av yrkesmöjligheter efter avslutade studier många! Det är vanligt att utbildningar inom copywriting och skrivande erbjuds i enskilda kurser så som skribentkurser, kurser inom kreativt skrivande, copywriter-kurser etc. och många utbildningar är möjliga att läsa på distans om du inte har möjlighet att studera på orten!

Sedan är valet upp till dig - vill du jobba redaktionellt på en tidning, copywriter på en digital mediebyrå eller vara din egen chef och driva en egen blogg eller författa en bok? Det är bara ditt eget driv och din kreativitet som sätter gränserna. Är du kanske intresserad av att studera till journalistutbildning? Kolla in våra utbildningar nedan!

Till journalistutbildningar

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv