Långholmens författarskola – Manus, distans heltid

Långholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Sundbyberg
1-2 terminer
Heltid
CSN-berättigad
Långholmens folkhögskola

Långholmens författarskola – Manus, distans heltid

Författarskola manus vänder sig till dig som redan har ett färdigt manus och behöver arbeta igenom helheten

Långholmens författarskola Manus är en terminslång, internetbaserad heltidskurs för dig som har ett färdigt manus att gå igenom. För att komma in på kursen behöver du skicka in ditt manus samt ett personligt brev där du berättar vad du tänker manuset behöver för att bli klart för förlag. Det är inte lätt att komma in, men kanske är just ditt manus det vi vill arbeta med, så ansök gärna.

Vi tror att det personliga är politiskt och att allt skrivande per definition har en politisk dimension. På Långholmens författarskola kommer ditt manus att bli ordentligt läst. Det får vara personligt, romantiskt och sorgligt, feministiskt, anti-rasistiskt eller bara roligt. Du har kanske skrivit experimentellt eller lekt med en kommersiellt gångbar genre. på Långholmens författarskola får du och ditt manus finnas och utvecklas från din egen utgångspunkt. Under kursen kommer vi titta på ditt manus anslag, konflikter, ton och dramaturgi, diskutera litterära strategier och texternas estetik, politik och magi utifrån ditt och dina kurskamraters manus.

Du förväntas arbeta självständigt med ditt manus, aktivt delta i diskussioner och textsamtal samt ge konstruktiv respons på upp till fem gruppkamraters manus. Tempot är högt, vill du vila ska du söka någon annan skola. Kursen inleds med en obligatorisk träff på Långholmens folkhögskola som följs upp av ytterligare två obligatoriska träffar, i mitten och i slutet av terminen. Vi tror att du har gått skrivarkurser tidigare, men det är inget krav, sökande som på annat vis lärt sig skriva och ge respons, har lika stor chans att komma in. Vi kommer läsa samtida skönlitteratur och träffa ha tre författarbesök varje termin. Du kommer bli läst av både dina gruppkamrater och en aktiv författare.

Ansökan

Du ska redan ha ett färdigt råmanus och ansöker med ditt manus samt ett kortfattat brev, där du beskriver ditt projekt och dina erfarenheter av att ge och ta emot respons.

Kostnader

Långholmens författarskola är kostnadsfri och studiemedelsberättigad, men tar ut en avgift för material och böcker (750 kr). Deltagarna står själva för logi, resor och mat. Eftersom kursen är nätbaserad kräver den att deltagarna har tillgång till dator och internetuppkoppling. Kursen går varje termin och deltagarna är välkomna att, utifrån behov, fortsätta att delta under flera terminer.

Långholmens folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Långholmens författarskola – Manus, distans heltid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Långholmens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Långholmens författarskola – Manus, distans heltid

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Långholmens författarskola – Manus, distans heltid från Långholmens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön