Visa allastudier.se som: Mobil

Långholmens författarskola – Projekt, distans halvtid

Långholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Sundbyberg
1 - 2 terminer
Deltid
CSN-berättigad
skrivarkurs

Långholmens författarskola – Projekt, distans halvtid

Kursen vänder sig till dig som redan har kommit igång med ditt skrivande

Långholmens författarskola är en terminslång, internetbaserad halvtidskurs för dig som har en roman eller novellsamling att skriva. Du behöver kunna beskriva ditt projekt och lämna in textprov för att kunna komma in på kursen. Tyvärr är konkurrensen om platserna hård, men sök ändå! Kanske är det just dig vi behöver.

Vi tror att det personliga är politiskt och att allt skrivande per definition har en politisk dimension. På Långholmens författarskola kan du skriva just ditt projekt; hur det än är. Det får vara hur personligt, romantiskt och sorgligt du vill och behöver, och hur feministiskt, anti-rasistiskt och argt du har lust med. Du kan skriva experimentellt eller leka med någon kommersiellt gångbar genre. Hos oss får du finnas och utvecklas från din egen utgångspunkt. Under kursen undersöker vi skrivandets plats i världen och diskuterar litterära strategier och texternas estetik, politik och magi utifrån ditt och dina kurskamraters projekt.

På Långholmens författarskola förväntas du arbeta självständigt med din text, aktivt delta i diskussioner och textsamtal samt ge konstruktiv respons på upp till fem av dina gruppkamraters texter. Tempot är högt, vill du vila ska du välja en annan skola. Kursen inleds med en obligatorisk träff på Långholmens folkhögskola där vi går igenom arbetssätt och rutiner. Ytterligare två obligatoriska träffar kommer att hållas i mitten och i slutet av terminen. Det är en fördel om du har gått skrivarkurs tidigare, men det är inget krav. Vi kommer att läsa samtida skönlitteratur och träffa tre nya författare varje termin. Du kommer bli läst av både aktiv författare och kursansvarig, Stefan Villkatt, erfaren handledare i kreativt skrivande.

Långholmens författarskola är kostnadsfri och studiemedelsberättigad. Skolan tar dock ut en avgift för material och kopiering. Deltagarna står själva för kostnader för logi, resor och mat. Eftersom kursen är nätbaserad kräver den att deltagarna har tillgång till dator och internetuppkoppling. Kursen går varje termin och deltagarna är välkomna att, utifrån behov, fortsätta att delta under flera terminer.

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell och flera matställen i närheten. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Förkunskaper

Antagningsvillkor:

Du ska redan ha kommit igång med ditt skrivande. Du ansöker med en beskrivning av ditt skrivprojekt samt ett personligt brev med dina skäl att gå skrivarkursen samt dina förväntningar på den samt en litterär text 5-6 sidor.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning får du ett kursintyg från Långholmens folkhögskola.

Kostnader

Kursen berättigar till studiemedel från CSN. Tillkommer en materialkostnad på 750 kr. 

Långholmens folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Långholmens författarskola – Projekt, distans halvtid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Långholmens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Långholmens författarskola – Projekt, distans halvtid

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Långholmens författarskola – Projekt, distans halvtid från Långholmens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön