Språkutbildningar

Läs en språkkurs och utvecklas som människa. Med språk finns otaliga möjligheter, vare sig du vill utveckla din affärsengelska, lära dig grunderna i mandarin eller  göra språk till en yrkeskarriär. Se fler språkutbildningar här.
Visar 1-20 av 3551 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 3551 träffar
1
2
3
4
...
178

Språkutbildning

Det finns många anledningar till att lära sig språk. Barriärer bryts ner, möjligheter öppnas och samhörighet skapas. Många läser nya språk av den enkla anledningen att det är roligt och tillfredsställande medan andra gör det för att underlätta flytten till ett nytt land eller för att det behövs i arbetet.

Att kunna flera språk är alltid positivt för karriären eftersom det kan öppna många dörrar. Det kan hjälpa dig att få anställning på internationella företag som är verksamma i flera länder, där du tack vare språkkunskaper kan bli involverad i fler marknader. Om du vill arbeta utomlands är det en stor fördel - ofta en förutsättning - att du talar språket i landet du flyttar till. 

Arbeta med språk

Språk används till det mesta och för vissa är det en hel karriär. Det finns vissa yrken som är uppenbart beroende av goda språkkunskaper. Vill du till exempel jobba som tolk är det en förutsättning att du är flytande i minst två språk. Utöver det behöver du en tolkutbildning där du bland annat får lära dig god tolksed, samt lagar och regler som gäller kring tolkning. Andra exempel på yrken inom språk är översättare och språklärare.

Universitet, komvux - eller utomlands?

Kurser och utbildningar inom språk finns på alla nivåer och olika lärosäten. På universitet kan du läsa många typer av utbildningar inom språk - allt från rena språkkurser på grundnivå till masterutbildningar i lingvistik. Språk är också ofta en del av andra utbildningar. Som historiker kan du lära dig språk som inte längre talas och som landskapsarkitekt behöver du lära dig växters namn på latin. Du kan givetvis också läsa olika typer av språkutbildningar på folkhögskolor och komvux. Vill du läsa språk vid sidan av jobb eller andra studier finns kvälls- och distanskurser.

Studera utomlands

Det absolut bästa sättet att lära sig ett nytt språk är att vistas i ett land där språket talas. Det finns många möjligheter för dig som vill plugga utomlands. Du kan åka på en språkresa i några veckor eller läsa en hel utbildning i ett annat land. Även om själva språket inte är ditt huvudämne under studierna kan du lära dig mycket genom att vistas i landet och umgås med inhemska människor.

I träfflistan högre upp på sidan hittar du tusentals olika språkutbildningar vilket betyder att det garanterat finns något för alla!

Vanliga frågor

  • Det finns många olika typer av språkutbildningar. Du kan läsa kortare enskilda kurser på nybörjar- till avancerad nivå på exempelvis komvux. Du kan även läsa språkutbildningar på akademisk nivå på universitet där du kan utbilda dig till bland annat språkkonsult eller lingvist. Hitta fler språkutbildningar här.

  • Det finns många olika språkutbildningar. Du kan exempelvis läsa språkvetenskap, lingvistik, fonetik och teckenspråk. Du har även möjligheten att fördjupa dig inom retorik, språkanalys eller didaktik.

  • En språkutbildning kan vara en bra idé om du vill arbeta inom kommunikation, med litteratur eller i internationella miljöer. Du som har gått en språkutbildning kan arbeta som exempelvis tolk, språklärare, lingvist och översättare. Goda språkkunskaper ger dig större möjligheter att arbeta utomlands.

  • Språkutbildningar är bra för dig som vill bli bättre på att kommunicera i tal och skrift, lära dig mer om språkets historia, dess utveckling och hur det påverkar oss. Genom språkutbildningar lär du dig nya språk som gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden och skapar nya karriärmöjligheter.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv