Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Lär dig engelska

För dig som vill lära dig engelska finns det många olika kurser på flera nivåer. Är du nybörjare och vill lära dig grunderna eller är det affärsengelska du behöver utbilda dig inom? Här finns alla kurser inom engelska.
Visar 1-20 av 393 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 393 träffar

Vill du utveckla dina språkkunskaper? Att läsa olika språk kan ge dig stora fördelar inför ditt framtida arbetsliv - inte minst idag då fler och fler företag börjar jobba mer internationellt. Just engelska är världens mest spridda språk och vill du ha möjlighet att jobba runt om i världen kan du räkna med att ha nytta av att spetsa språkkunskaperna. För dig som vill lära dig engelska är valmöjligheterna många - häng med!

Lär dig engelska genom en mängd olika utbildningstyper

Ett viktigt val man måste ägna lite tankeverksamhet åt är att bestämma sig över vilken utbildningstyp man vill välja. Väljer du att lära dig engelska på universitet eller högskola kan du bland annat välja att läsa ett helt program på engelska som en del av utbildningen, och för dig som är sugen på utlandsstudier finns det ofta möjlighet till att läsa en termin i ett annat land för att verkligen sätta kunskaperna på prov. För dig som är intresserad av komvuxstudier är det ett perfekt tillfälle att läsa upp betyg inom ämnen som du missat tidigare. Det kanske är en engelskakurs som saknas för att du ska kunna söka in på din drömutbildning?

Vilken inriktning passar dig?

Fördelen med att läsa språk är att du sedan har ett brett utbud av inriktningar du kan välja. I vissa fall kanske du bara behöver bli bättre på ett språk fast du kanske jobbar inom ekonomi- eller mediebranschen till exempel. Då kan du läsa enstaka engelskakurser på halvfart för att kombinera med ditt yrke.

Vill du däremot inrikta sig specifikt inom språk kan du välja ämnen som presentationsteknik, retorik, skrivarkurser, copywriter-utbildningar eller inrikta dig på att jobba med olika former av översättningar. Läser du engelska på exempelvis universitet och högskola kan du välja att inrikta dig på språklingvistik, språkhistoria, litteratur, kultur för att nämna några områden.

Lär dig engelska på distans eller på en språkresa

Valmöjligheterna är nästintill obegränsade och möjligheter att läsa distans finns för dig som vill lära dig engelska. Förutom dator och internetuppkoppling behöver du ha ett stort mått av självdisciplin men för dig som söker en mer flexibel studieform kan engelska på distans vara ett alternativ för dig!

Till engelskautbildningar på distans

Lär dig engelska på en språkkurs utomlands

Något som är väldigt populärt för dig som vill lära dig engelska är att åka på en språkkurs! Att leva under period i ett land där invånare och studenter har engelska som modersmål kan vara otroligt lärorikt. Det finns mängder av olika språkresearrangörer som är villiga att hjälpa dig att hitta rätt ort utifrån dina önskemål och behov. Exempel på populära länder att åka på språkresa till är USA, Nederländerna, Storbritannien, Malta och Australien.

Språk förenar oss som människor och genom att lära dig engelska ges du bästa förutsättningar för att hitta ditt drömjobb i framtiden!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv