Digital AD/Copy

Yrkeshögskolan i Borås
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Borås
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-19 - Borås
Sista ansökan: Ansökan är öppen till den 1 maj.
Digital AD/Copy

Digital AD/Copy

Lockas du av spännande möjligheter inom områden som reklam, grafisk formgivning och marknadsföring? Då kan Digital AD/Copy på Yrkeshögskolan i Borås vara den perfekta vägen för dig!

I denna unika utbildning får du möjlighet att fördjupa dig i både Copywriting och Art Direction. Som studerande inom Digital AD/Copy kommer du att utveckla kunskaper, färdigheter och kompetenser för att skapa kreativa koncept och engagerande innehåll som tilltalar och engagerar målgruppen.

Under utbildningens gång kommer du att lära dig att skapa säljande bilder, övertygande texter och dynamiskt rörligt material, skräddarsytt för olika plattformar som hemsidor, nyhetsbrev, bloggar och sociala medier.

Utbildningen lär dig affärsaspekterna inom reklam och marknadsföring för att lyckas som Digital AD/Copy-professionell. Vi rustar dig också med de juridiska kunskaperna som behövs för att navigera branschens regler och normer på ett professionellt sätt. Dessutom kommer du att få insikter om hur du kan använda AI som ett kraftfullt verktyg för att skapa material och du kommer att behärska konsten att projektleda.

Är Digital AD/Copy-utbildningen rätt för dig? Utforska möjligheterna och låt din kreativitet blomstra. Ta steget in i en dynamisk värld av digital kommunikation och skapa framtiden du drömmer om!

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Rollen som art director och copywriter har gått från att traditionellt arbeta med katalog och print till i allt större utsträckning arbeta med webben. Behovet av yrkesrollen har breddats från traditionella kommunikations- reklambyråer till att inkludera alla företag som vill kommunicera med sina kunder via nätet. Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala vilket föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Nära samarbete med arbetslivet

Borås yrkeshögskola arbetar tätt tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig goda möjligheter till bra praktik och ett högklassigt nätverk i branschen. Representanter från företag sitter med i utbildningens ledningsgrupp för att garantera dagsaktuell kunskap som möter branschens förväntningar.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Borås Yrkeshögskola är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med spännande gästföreläsningar.

25 procent av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under de två LIA perioderna (lärande i arbete) använder du din kunskap från skolan och fördjupar dig i din framtida yrkesroll.

Som studerande på Digital AD/Copy har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Vi har goda kontakter inom branschen.
9 av 10 av våra studerande får jobb efter avslutad utbildning.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på LinkedIn och Facebook!

Förkunskaper

För att bli antagen till Yrkeshögskolan måste du ha behörighet från gymnasiet. 
Har du frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du går i gymnasiet kan du ansöka även om du inte har ett slutbetyg. Du anger i ansökan att du kompletterar med ditt betyg så snart som du får det.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E i Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 eller minst betyget Godkänd i kurserna svenska /Svenska som andraspråk B och Engelska B.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter arbetsprov

Alla behöriga sökande kommer att få lämna in arbetsprover. Instruktioner för arbetsprovet kommer att skickas ut i maj och du har då cirka två veckor på dig. Datum presenteras senare.
Det slutgiltiga urvalet görs efter bedömning av arbetsprover.

Du som fått lämna in arbetsprov men inte antagits sätts på reservlista till utbildningen. Samtliga reserver får en numrerad reservplats.

Examen & Intyg

Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Yrkeshögskolan i Borås

Längre utbildningar och korta kurser

Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...


Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digital AD/Copy
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Yrkeshögskolan i Borås


Tel: 0768-885816
Mobil 0768-885816
www.boras.se

Recensioner

Det finns inga recensioner för Digital AD/Copy

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital AD/Copy från Yrkeshögskolan i Borås, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön