Visa allastudier.se som: Mobil

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1-2 terminer
Deltid

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Fördjupa dig i ditt skönlitterära projekt

Har du ett eget skönlitterärt projekt som du vill fördjupa dig i? Då har du kommit helt rätt!

Skriv! - Projekt är en skrivarkurs som erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt.

Skrivarkursen är på distans och halvfart under en termin, med möjlighet att söka till ytterligare en termin. Den berättigar även till studiemedel från CSN.

Skrivkurs i Stockholm med fokus på skönlitteratur

Under skrivkursen i Stockholm är förhoppningen att du ska komma i kontakt med din passion för skrivandet. Av skolan får du stöd, uppmuntran och olika verktyg för att kunna skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med ditt projekt. Du får bland annat författarcoachning. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Skrivkursens innehåll

En förutsättning för att kunna gå denna kurs är att du kan närvara fysiskt på de två obligatoriska närträffarna och är beredd att aktivt delta kontinuerligt i all undervisning och i kommunikation med läraren och de övriga kursdeltagarna i FirstClass. Under skrivkursen ingår följande:

  • Respons i handledningsgrupper: Två deadlines
  • Handledning och författarcoaching
  • Digitala seminarier och litteraturläsning
  • Videoföreläsningar

Varje termin är upplagd som en distanskurs med två obligatoriska träffar. Däremellan sker all undervisning och interaktion mellan kursdeltagare och lärare på internet, via den digitala plattformen FirstClass.

Förkunskaper

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det. Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor.

Jakobsbergs Folkhögskola strävar efter att sätta samman en grupp som passar deras arbetssätt och deras kursplan. Max antal deltagare: 12. Skolan vill hitta en utvecklingspotential i de texter du skickar dem och i din projektbeskrivning. De lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att gå denna kurs.

Examen & Intyg

Alla som studerar på skolan får intyg efter genomgången kurs. Det krävs minst 80 % närvaro för att få ett komplett intyg.

Kostnader

Se utbildningens hemsida!

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs folkhögskola

I en gammal herrgård på en kulle i Jakobsberg, drygt 19 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm, ligger Jakobsbergs folkhögskola. I över nittio år har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Här kan du studera estetiska utbildningar inom...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skriv! – Projekt: Skönlitteratur
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv! – Projekt: Skönlitteratur från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: