Visa allastudier.se som: Mobil

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1-2 terminer
Deltid
Distans
Startdatum: 2021-08-26 - Distans
Skönlitteratur

Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Fördjupa dig i ditt skönlitterära projekt

Denna författarkurs ger dig möjlighet att jobba med ett eget skönlitterärt projekt som du fördjupar dig i. "Skriv! - Projekt: Skönlitteratur" är en skrivkurs som erbjuder dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt bokprojekt. Författarskolan välkomnar alla genre: poesi, lyrik, prosa, romaner, noveller, teatermanus och pjäser.

Skrivarkursen är på distans och halvfart under en termin, med möjlighet att söka till ytterligare en termin. Den berättigar även till studiemedel från CSN.

Författarskurs med fokus på skönlitteratur

Författarskolans lärare hjälper dig att komma i kontakt med din passion för skrivandet. Vi ger dig stöd, uppmuntran och olika verktyg för att kunna skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med bokprojektet. Du får bland annat författarcoachning. Kursledaren är författare och har flerårig erfarenhet av undervisning och handledning inom litterär gestaltning.

Författarkursens innehåll

En förutsättning för att kunna gå denna kurs är att du kan närvara fysiskt på de två obligatoriska närträffarna och är beredd att aktivt delta kontinuerligt i all undervisning och i kommunikation med läraren och de övriga kursdeltagarna i Google Classroom. Under skrivkursen ingår bland annat följande moment:

  • Textinlämning och respons i handledningsgrupper med deadlines.
  • Handledning och författarcoaching
  • Digitala seminarier och litteraturläsning
  • Videoföreläsningar

Varje termin är upplagd som en distanskurs med två obligatoriska träffar. Däremellan sker all undervisning och interaktion mellan kursdeltagare och lärare på internet, via den digitala plattformen Google Classroom. (Läs mer på skolans hemsida.)

Så ansöker du

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det. Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor.

Jakobsbergs Folkhögskolas Författarskola strävar efter att sätta samman en grupp som passar deras arbetssätt och kursplanen. Max antal deltagare: 13. Vi vill se en utvecklingspotential i de texter du skickar och i din projektbeskrivning. Vi lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att gå denna kurs.

Examen & Intyg

Alla som genomgår kursen får ett intyg.

Kostnader

Gå till Jakobsbergs folkhögskolas hemsida och Författarskolan!

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skriv! – Projekt: Skönlitteratur
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skriv! – Projekt: Skönlitteratur

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv! – Projekt: Skönlitteratur från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön