Journalistutbildningar

Vill du läsa en journalistutbildning? Vad roligt! Då har du hittat rätt. Som journalist kan du bland annat jobba på en tidningsredaktion, TV eller radio. Du får en spännande och varierande karriär. Börja din utbildningsresa här! 
Visar 1-20 av 87 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 87 träffar
1
2
3
4
5

Vad leder en journalistutbildning till?

En journalistutbildning leder exempelvis till jobb på tidningsredaktioner, TV och radio. Många i branschen arbetar också som frilansare.

Att läsa en journalistutbildning är till hjälp om du vill arbeta som journalist, men kan också vara användbart om du vill arbeta på andra sätt med information. Det är inte ovanligt att journalistutbildad personal får jobb som informatörer, kommunikatörer eller inom reklam- och PR-branschen. Ofta är en dubbel kompetens, där journalistiken kombineras med en specialistutbildning, attraktivt hos arbetsgivare. Några exempel är journalister som är särskilt kunniga inom fotografi, teknik, sport eller litteratur.

Hitta journalistutbildningar på AllaStudier.se

Om du inte finner de utbildningar inom journalistik som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "journalistik".

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv