Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Fördjupad journalistik

Göteborgs universitet, i Göteborg
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum
Längd
30 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-15
Utbildningsform
Klassrum

Fördjupad journalistik

Kort om kursenDen här kursen vänder sig till dig som vill utveckla och fördjupa ditt journalistiska berättande och pröva på olika sorters specialiseringar.Behörig att gå kursen är du som har läst 3 terminer journalistik där metod (15hp) och uppsats (15hp) ingår.
Om utbildningen:På den här kursen har du möjlighet till fördjupning och specialisering inom olika medieslag och journalistiska fält.Kursen tar också upp hur olika berättartekniker påverkar det du berättar och hur det med olika publiceringstekniker kan anpassas för olika plattformar. Under kursen producerar du olika sorters journalistik, bland annat ett längre fördjupat reportage antingen som text, rörlig bild eller ljud.Under terminen kommer du att arbeta dels individuellt, dels i team. Under senare delen av terminen är klassen indelad i redaktioner som var och en producerar ett webbmagasin. Idéarbetet är centralt under redaktionsarbetet, och relateras också till frilansperspektivet, frilansandets villkor och möjligheter.I kursen behandlas också offentlig förvaltning, samhälls- och företagsekonomi samt arbetsmarknadens villkor, samtliga områden som är centrala i det journalistiska uppdraget.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2024-10-15

Förkunskaper

Behörig att gå kursen är den som har fått godkänt på tidigare kurser och delkurser omminst 67,5 hp inom journalistprogrammet (S1JOU) eller motsvarande.
Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...

Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Highlights