Sångutbildning

Drömmer du om en karriär inom sång? Vill du ta steget och och börja använda dig av din musikalitet även utanför duschen? Då ska du kolla in våra sångutbildningar nedan!
Visar 1-20 av 92 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser
Visar 1-20 av 92 träffar
1
2
3
4
5

ung kvinna som står på en äng med solljus i bakgrunden

Sång är en form av språk vi alla kan tala

Älskar du att sjunga? Har du en känsla för vad som låter bra och vad som låter mindre bra i musik- och sångsammanhang? Eller har du alltid velat arbeta med din passion på heltid? Då är en sångutbildning kanske någonting för dig! Rösten är som bekant människans instrument - och scenen är din att ta över!

Vad gör en person som jobbar med sång?

Många estetiska utbildningar är väldigt breda då olika konstformer kan leda till en mängd olika vägval när det kommer till yrkeslivet. En sångutbildning är inget undantag. Många förknippar kanske sångutbildningar till att man senare ska stå på scen och sjunga inför en stor publik. Men även om sångare eller artist är ett val du kan ta efter en sångutbildning, finns det en mängd andra alternativ du kan välja!

Några exempel på yrken som du kan bli efter du läst en sångutbildning är:

  • Sångare / Artist
  • Sångpedagog
  • Låtskrivare
  • Musikterapeut
  • Röstskådespelare
  • Ljudboksinläsare
  • Körledare

En stor del av arbetsuppgifterna som många yrken har gemensamt är att mycket tid går åt till enskild övning, repetitioner och träning - antingen individuellt eller tillsammans med andra medverkande. Det kan exempelvis vara att man övar inför en stor revy, dansföreställning, körshow eller någon annan form av event. En sångutbildning involverar även många olika musikgenrer så som pop, rock, jazz och folkmusik för att nämna några. Vilken genre brinner du mest för?

Hur ser framtidsutsikterna ut?

Idag erbjuds en mängd olika folkhögskole- och yrkesutbildningar inom sång och musik. En hel utbildningar kombinerar även sång och teater och du kan alltid välja att läsa vidare kurser för att hitta just din inriktning! Kultur och kulturliv finns ständigt runt omkring oss i samhället, såväl i Sverige som utomlands. Och just sång kan te sig i så många olika former. I exempelvis utbildningsbranschen förekommer sång som kultur- och läroform, och vill du skriva och kanske framföra eget material är möjligheterna oändliga!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv