Sammanfattning
Yrkesutbildning
Haparanda
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: 2023-08-28 - Haparanda
Sista ansökan: Kursstarter sker löpande
Blond kille vid mixerbord

Ljudtekniker

Lär dig tekniken bakom underhållningen

Om du tycker det är kul med musik och ljud och vill lära dig mer om hur tekniken bakom fungerar, är det här en perfekt utbildning för dig. Utbildningen ljudtekniker passar både dig som är allmänt intresserad av ljudteknik samt som förberedande utbildning inför högskolestudier.

Längd och upplägg

Ljudteknikerutbildningen är en ett- till tvåårig utbildning. Det första året, basåret, fokuserar på grunderna inom inspelning, liveljud och scenljus. Under andra året får du möjligheten att fördjupa dig inom antingen liveljud/scenljus, musikinspelning/mixning eller filmljud.

Basåret ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik, liveljud och scenljus. Utöver teoretiska studier kommer du även att få jobba med egna projekt samt rigga och mixa både ljud och ljus inför- och under skolans evenemang, vilka kan vara allt från föreläsningar till utomhuskonserter. Som deltagare i den här utbildningen kommer du även att få vara med skolans handledare och jobba på andra ställen där ljud behövs, så du kommer att få arbeta en hel del med ljudteknik på riktigt!

Du får lära dig

Ljudteknikerutbildningen ger dig grundläggande kunskaper inom inspelningsteknik, liveljud och scenljus samt Pro Tools, PA-system, mixerbord och mikrofoner, med mycket mera. Under andra året får du dessutom fördjupa dig inom en viss inriktning såsom liveljud/scenljus, musikinspelning/mixning eller filmljud. Du får även lära dig mixnings- och lyssningsteknik, akustik, musikteori, ellära, med mera.

Utöver teoretiska studier kommer du även att få jobba praktiskt med att rigga och mixa ljud och ljus inför- och under skolans evenemang, vilket kan vara allt från föreläsningar till utomhuskonserter. Under basåret kommer du att jobba med flera egna inspelningsprojekt. Höstens stora projekt är ett coverprojekt som går ut på att ”härma” ljudet på en inspelning där du agerar ljudtekniker och skolans musiker blir inspelade.

Praktik

I utbildningen ingår även fyra veckors praktik där du som deltagare har möjlighet att söka praktikplats inom det som intresserar dig. Många av våra deltagare har genom praktikplatser fått arbete efter praktikperioden. Skolan hyr dessutom ut utrustning till olika event där du som deltagare tillsammans med skolans handledare sköter tekniken. Vi tycker det är viktigt att du som deltagare får möjlighet att ta del av så många riktiga jobb som möjligt.

Om skolan

Skolan har tre professionella inspelningsstudior sammankopplade med fyra separata kontrollrum, och det finns flera arbetsstationer där du kan öva upp dina färdigheter. Deltagarna på utbildningen har tillgång till lokalerna dygnet runt, förutsatt att man sköter sina studier dagtid.

Skolan har även restaurang och boende för en trygg och komplett studiemiljö.

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad.

Fortsatta studier

Utbildningen läses på heltid under två år på skolan och ger goda grunder för vidare studier på exempelvis högskola.

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Ljudtekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Recensioner

Det finns inga recensioner för Ljudtekniker

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Ljudtekniker från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön