Digital ljudproduktion

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Karlshamn
180 hp
Heltid
CSN-berättigad

Digital ljudproduktion

Ljud gör en extra dimension. Det förstärker och underbygger upplevelser och berättelser. På BTH lär du dig skapa ljud som förför, förstärker och förändrar.

I alla branscher där det produceras ljud krävs specialistkompetens för att skapa och förstärka innehållet i produktionen. Du kan efter utbildningen exempelvis arbeta som ljuddesigner på ett spelföretag, inom filmindustrin eller som ljudproducent inom mediebranschen.

Många vägar vidare – både i yrkeslivet och inom studier

Ljud blir allt viktigare inom spel, rörlig bild och allt fler nya interaktiva upplevelser, och inom vitt skilda branscher, så variationen på yrkesroller och branscher att arbeta inom ökar. Utbildningen ger också en bra grund för dig som vill fortsätta dina studier på master- och magisternivå.

Lär dig berätta med ljud

Ljud förstärker upplevelser av miljöer, känslor och rörelser – och under utbildningen lär du dig arbeta med ljuddesign och ljudberättande i olika medier för att nyttja det. Du provar tekniker och gestaltningsformer med ljud som grundsten och utforskar hantverket kring ljudberättande. Du läser kurser inom områden som ljuddesign, ljudteknik, akustik, modulär ljuddesign, spel- och filmljud både inom produktion och post-produktion. Du skaffar också goda kunskaper inom dynamiskt ljudberättande, ljudinteraktion och spatialitet.

Digital ljudteknik som verktyg

Du undersöker sätt att berätta med ljud och laborerar med olika tekniker i moderna inspelningsstudior och ljudlabb. I dessa får du möjlighet att bland annat spela in ljudeffekter och arbeta med olika flerkanalsformat. Genom hela utbildningen är berättande och teknik lika viktiga, eftersom de i kombination är en förutsättning för den bästa användningen av ljud – och för att du ska bli attraktiv på arbetsmarknaden.

Samarbeten ger realistiska förutsättningar

Samarbeten med andra medieteknikutbildningar på campus ger dig insikter i och förståelse för helheten kring ljudproduktion. På samma sätt ger samarbeten med företag en lärorik kontakt med branschen i verkligheten.

Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och leder fram till en filosofie kandidatexamen i medieteknik.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a alt 2b alt 2c.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Digital ljudproduktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Digital ljudproduktion

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Digital ljudproduktion från Blekinge Tekniska Högskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön