Visa allastudier.se som: Mobil

Yrkesförare Persontransporter / Buss

Bergstrands Utbildningar
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
20 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Bergstrands Utbildningar

Yrkesförare Persontransporter / Buss

Tycker du om stora och tunga fordon? Bli yrkesförare med inriktning buss!

Bussförare är ett serviceyrke med mycket social kontakt. Dagligen träffar du många olika människor på de platser dit du kör bussen. Yrket är också ansvarsfullt, när lasten kan bestå av många människor. Med utbildningen kan du jobba lokalt tex. i Stockholm eller Köpenhamn eller på turistbuss, kanske just mellan de orterna.

Så går utbildningen till

Utbildningen innehåller både lärarledda lektioner och självstudier. Under den tid vi är på skolan kommer vi även vara ute och åka med våra egna manuellt växlade bussar från Scania. Du läser mycket om olika fordon, trafikregler, de lagar och förordningar som gäller för transport, arbetsmiljö och säkerhet. Du får en grundläggande utbildning om den teknik som finns i olika fordon och dess motorer.

Under första terminen gör du även din praktik ute på ett bussföretag. Du får följa med någon som jobbar och lära dig hur arbetet fungerar i praktiken.

När utbildningen är klar

Efter avklarade studier och övningskörning har du möjlighet att ta YKB och det körkort du studerat för på Trafikverket. Det är ditt ansvar att genomföra YKB och uppkörningen och klara detta, för att ett YKB-bevis samt körkort skall utfärdas till dig!

Efter utbildningen i Transportteknik med inriktning Yrkesförare Lastbil Char du de teoretiska och praktiska kunskaper som krävs för att börja arbeta som yrkesförare. Du kommer att vara attraktiv på arbetsmarknaden och så gott som garanterad ett arbete i transportbranschen!

YKB

För att kunna arbeta som bussförare måste du ha det som kallas för YKB, Yrkesförarkompetensbevis. YKB är en viktig och omfattande del av Yrkesförarutbildningen.

Var kan jag gå utbildningen?

Du har möjlighet att utföra utbildningen på olika platser i Stockholms län. Ett alternativ är via Bergstrands skolor på Johannesfredsvägen 9 och i nya lokaler inom Ulvsunda industriområde i Stockholm, ett stenkast från Tvärbanans station. Du kan även välja att gå utbildningen via våra lokaler på Kolstavägen 20 i Arlanda.

Varför välja Bergstrands Utbildningar?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Förkunskaper

Förkunskaper

  • Godkänt betyg i svenska/svenska som andra språk på grundläggande nivå eller motsvarande kunskaper.
  • Körkort behörighet B, giltigt i Sverige.
  • Ålder 21 år.*

För att kunna erhålla körkort för behörighet D måste du ha fyllt 21 år vid provtillfället
För att kunna erhålla full körkortsbehörighet D måste du ha fyllt 24 år.

Om du inte har fyllt 24 år vid provtillfället för behörighet D erhålls körkortsbehörighet D med begränsning vilket innebär att du får köra buss där linjelängden är högst 50 km. När du fyller 24 år övergår det automatiskt till full behörighet.

Ansökan 

Alla som bor i Stockholms- och Uppsala län som vill utbilda sig till yrkesförare ansöker via Solna Kommun som är samordnare för utbildningarna.

När du kommer till ansökningssidan måste du skapa ett studentkonto, om du inte redan har det. Därefter går du in på utbildningar. Sök efter Bergstrands Vuxenutbildning så hittar du vad du söker.

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass. Vi är inte störst, men vi...


Läs mer om Bergstrands Utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Yrkesförare Persontransporter / Buss
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergstrands Utbildningar

Recensioner

Det finns inga recensioner för Yrkesförare Persontransporter / Buss

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Yrkesförare Persontransporter / Buss från Bergstrands Utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön