Visa allastudier.se som: Mobil

Lastbilsmekaniker - Lärling

Bergstrands Utbildningar
Sammanfattning
Komvux
Uppsala
55 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-01-11 - Uppsala
Bergstrands Utbildningar

Lastbilsmekaniker - Lärling

Bli framtidens lastbilsmekaniker

Gillar du problemlösning och teknik? Då är utbildningen Maskin- och lastbilsteknik något för dig! Detta är ett passande yrke för dig som gillar teknik och datorer och vill bli proffs på elektronik och felsökning på tunga fordon. Det finns saker som alla lastbilsmekaniker behöver kunna. De kunskaperna och mycket mer får du på Bergstrands utbildningar.

Elbilar och högteknologisk elektronik

Dagens nya fordon kräver att du har en fördjupad teknisk kunskap inom bl.a. elektronik och data. Utbildningen ger dig både teoretiska och praktiska kunskaper för att kunna få en anställning som tekniker.

Du som studerar personbilsteknik på Bergstrands får en utbildning i absolut framkant. När du är klar är dina kunskaper helt up-to-date med branschens verklighet.

Så går utbildningen till

Utbildning går som lärlingsutbildning vilket innebär att stora delar av utbildningen sker på riktiga fordonsverkstäder. Där får du möjlighet att träna på och fördjupa dina kunskaper. Minst 70% av din utbildning består av APL, arbetsförlagd praktik. Du kommer bli antagen till kursen Flerbränslefordon, men kursen kan komma att bytas ut till El- och hybridfordon 1, vilken kurs det blir beror på ditt intresse och din lärlingsplats.

Lastbilsmekaniker är ett bristyrke. Om man är utbildad lastbilsmekaniker finns gott om arbete.

Utbildningen sker på Bergstrands Vuxenutbildning, Hansellisgatan 21 i Uppsala.

Förkunskaper

Förkunskaper

Godkänd i svenska/svenska som andraspråk från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande. Godkänd i matematik från grundskolan, nationell delkurs 4 eller motsvarande.

Ansökan hos kommunen

Lättast är oftast att göra ansökan genom portalen Uppsala kommuns hemsida men det går också att skicka in ansökan per post.

Kurskoder och kursgruppsnamn som du kan behöva vid ansökningstillfället hittar du på utbildningarnas egna sidor. Antagningsbesked får du sedan från din hemkommun.

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar

Bergstrands Utbildningar startade för att förändra utbildningsbranschen. Vi ville skapa utbildningar som svarar mot företagens konkreta behov och som ger våra elever viktiga jobb. Idag är vi en stabil utbildningskoncern med utbildningar i toppklass. Vi är inte störst, men vi...


Läs mer om Bergstrands Utbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Lastbilsmekaniker - Lärling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergstrands Utbildningar

Hansellisgatan 21
754 50 Uppsala

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lastbilsmekaniker - Lärling från Bergstrands Utbildningar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lastbilsmekaniker - Lärling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: