Visa allastudier.se som: Mobil

Diakonal utbildning

Bromma folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Bromma
2 år
Deltid
CSN-berättigad

Diakonal utbildning

Diakonal utbildning vid Bromma folkhögskola!

Vill du arbeta med människor i kyrkan och samhället? Utbilda dig i diakonalt arbete och förhållningssätt vid Bromma folkhögskola.

I diakonalt arbete jobbar du med det personliga mötet människor emellan. Detta kan exempelvis innebära stödjande samtal med ungdomar eller hembesök hos äldre och sjuka. Arbetet sker oftast i en församling eller organisation, vid en sjukhuskyrka eller vid kyrkliga institutioner. Arbetet kan innebära att man leder och organiserar de som arbetar frivilligt inom kyrkan. Du kan också bygga nätverk med exempelvis polisen och socialtjänsten. Detta för att undvika att någon hamnar utanför samt för att ge hopp och stöd.

Kursinnehåll

  • Diakoni
  • Omvärld och Hälsa
  • Teologi
  • Själavård
  • Pedagogik
  • Projekt
  • Praktik
  • Församlingsstudie
  • Pilgrimsvandring
  • Internationell studieresa

Diakonal utbildning på 75% under två år

Den diakonala utbildningen är med andra ord en utbildning för dig som vill arbeta med människor i kyrkan och samhället. Utbildningen på Bromma folkhögskola är processorienterad. Den ges på 75% under två års tid och är både en karitativ och en pedagogisk profilutbildning.

Diakonala utbildningen är en av Equmeniakyrkans medarbetarutbildningar och är förutsättning för att ordineras till Diakon i Equmeniakyrkan. Kursen är dock öppen även för deltagare från andra kyrkor och sammanhang.

Så ansöker du

Diakonutbildningen är öppen för den som har en social eller pedagogisk yrkesutbildning. Även sökande med lång yrkeserfarenhet kan antas efter särskild prövning.

Kostnader

Den diakonal utbildningen på Bromma folkhögskola berättigar till studiemedel från CSN. Endast kostnad i materialavgift  700:-/termin samt ett matobligatorium på folkhögskolan med f-m och e-m fika samt lunch 80:-/dag.

Bromma folkhögskola

Bromma folkhögskola är en plats för bildning och en mötesplats för människor som vill studera och utvecklas i en kreativ miljö. Hos oss är gemensamma upplevelser och erfarenheter utgångspunkten för kunskap, insikt, förståelse och utveckling. När alla sinnen berörs växer...


Läs mer om Bromma folkhögskola och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bromma folkhögskola

Åkeshovsvägen 29
168 39 Bromma

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: