Examenskurs i Farmaci

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Examenskurs i Farmaci

Kursen utgörs av en självständig forskningsuppgift inom något av farmacins områden. Examensarbetet ska stimulera till analys och problemlösning på vetenskaplig grund och leda fram till en vetenskaplig uppsats. Examensarbetet kan ske på de institutioner som är involverade i grundutbildningen, inom läkemedelsindustrin, annan industri med läkemedelsinriktning, projekt vid apotek, samt inom svensk myndighet. Kursen uppfyller kraven som examenskurs i farmacie magisterexamen.Förutom ansökan via antagning.se ska du fylla i en blankett med beskrivning av projekt samt val av handledare och skicka till receptarie@gu.se. För ansökningsblankett och mer information om ansökan klicka på denna länk.

Förkunskaper

För behörighet till kursen fordras att kraven för kandidatexamen i farmaci (180 hp) uppfyllts, inklusive ett godkänt examensarbete inom farmaci/farmaceutisk vetenskap om minst 15 hp. Dessutom krävs att kurser om ytterligare minst 15 hp inom farmaci/farmaceutisk vetenskap, varav 7.5 hp på avancerad nivå, är genomgångna. För att få påbörja kursen krävs även att man har ett av examinator godkänt projekt och handledare.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examenskurs i Farmaci

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön