Geografi, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-04-15

Geografi, masterprogram

Masterprogrammet i geografi är tvärvetenskapligt och kombinerar natur- och kulturgeografi. Oavsett om du är intresserad av geografiska informationssystem (GIS), mänskliga rättigheter och social rättvisa, miljövetenskap och klimatförändringar, eller stadsplanering och resursfördelning, kommer du att utveckla de färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden idag.

Programmets struktur

Den första terminen består av fyra obligatoriska kurser:
    Urban Sustainable Development
    History of Ideas and Theory in Geography
    Urban Geographical Information Systems
    Urban Climate and Climate Planning

Under resterande terminer kan du välja från ett brett urval av valbara kurser. Du kan också välja att studera utomlands en termin. Beroende på vald inriktning erbjuder vi specialistkompetens inom hållbar utveckling i relation till urbana frågor i en vidare geografisk kontext.

Du kan välja fördjupad inriktning inom

    hållbar mobilitet
    globalisering och ojämn utveckling
    geografiska informationssystem
    klimat och klimatförändringar

Examensarbetet

Examensarbetet gör du inom din valda inriktning. Din handledare har koppling till din särskilda inriktning och vägleder dig i ditt ämnesval. Vi rekommenderar att fältarbete ingår i examensarbetet och kan kopplas till en arbetsplats i Sverige eller utlandet.

Förkunskaper

Kandidatexamen i huvudområdet geografi, kulturgeografi, ekonomisk geografi eller naturgeografi (180 hp) varav minst 15 hp GIS (geografiska informationssystem). Studerande med likvärdig utbildning kan efter prövning beredas tillträde till utbildningen. Dessutom krävs engelska 6/engelska B eller motsvarande resultat på ett internationellt erkänt test såsom TOEFL eller IELTS. Övriga förkunskapskrav finns dokumenterade i respektive kursplan.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geografi, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön