Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
10 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Kriminalitet

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av kriminalitet som samhällsfenomen, orsaker till att individer begår brott samt hur detta kan relateras till sociala förhållanden med relevans för socialt arbete och yrkesverksamma socionomer. Kursen behandlar kriminologiska teorier och centrala begrepp som syftar till att förklara kriminalitet på individ-, grupp- och samhällsnivå. Med särskilt fokus på brottslighet som ett socialt problem, problematiseras den samtida kriminalpolitiken och dess brottsförebyggande åtgärder. Efter avslutad kurs har studenten grundläggande kunskaper för att verka inom kriminal- och frivård samt verksamheter inom civilsamhället som arbetar med relaterade frågor.

 

Förkunskaper

Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kriminalitet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön