Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Omvärldsanalys och forskningsöversikt

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Karlstad
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Karlstad

Omvärldsanalys och forskningsöversikt

Kursen behandlar omvärldsanalyser och forskningsöversikter. Omvärldsanalysers syften, genomförande och användningsområden med fokus på en sociologisk kontext berörs. Olika typer av forskningsöversikter presenteras, diskuteras och relateras till vetenskapliga utgångspunkter och forskningstraditioner. Kursen behandlar olika steg i genomförandet av forskningsöversikter såsom sökstrategier, urval, syntes och analys liksom värdering av relevanta informationskällor. En viktig del av kursen är att kritiskt värdera olika typer av omvärldsanalyser och forskningsöversikter i förhållande till syften och vetenskaplighet. Studenterna kommer att få examinationsuppgifter där de själva får presentera och motivera förslag på en omvärldsanalys och planera och genomföra en avgränsad forskningsöversikt. Dessa examinationsuppgifter ska även kritiskt värderas.

Förkunskaper

90 hp varav minst 15 hp självständigt arbete på G2F-nivå i något samhällsvetenskapligt huvudområde. Gymnasiets Svenska kurs 3 eller Svenska som andraspråk kurs 3. Gymnasiets Engelska kurs 5. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Omvärldsanalys och forskningsöversikt

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön