Introduktion till klinisk neuropsykologi

Karolinska institutet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktion till klinisk neuropsykologi

Introduktion till klinisk neuropsykologi riktar sig till dig som har praktisk erfarenhet av människor med kognitiv påverkan på grund av neurologiska eller neuropsykiatriska tillstånd, och som vill fördjupa dina kunskaper om sambandet mellan hjärna och beteende.

Syftet med kursen är att förmedla teoretiska kunskaper om neuroanatomi och hjärnans funktionella organisation samt dess förhållande till psykologiska funktioner och beteenden. Under kursens gång kommer vi att fokusera på de neuroanatomiska nätverk som reglerar funktioner som till exempel uppmärksamhet, minne, perception och språk. Vi kommer också att beskriva hur dessa funktioner påverkas under de vanligaste neurologiska tillstånden, såsom traumatiska hjärnskador, stroke, och degenerativa hjärnsjukdomar, och neuropsykiatriska tillstånd, såsom psykos, demens och substansmissbruk. I kursen beskrivs vanliga neuropsykologiska begrepp och tekniker, inklusive neuropsykologisk utredning. Vårt mål är att integrera grundläggande kunskaper om klinisk neuroanatomi med teorier om vanliga neurologiska tillstånd. Genom hela kursen kommer vi att varva teori med kliniska fallbeskrivningar.

Förkunskaper

60 högskolepoäng inom hälso- och sjukvård, beteendevetenskap, pedagogik eller socialt arbete. Dessutom krävs Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 6 med lägst betyget godkänd/E.

Karolinska institutet

Karolinska Institutet (KI) är ett av världens ledande medicinska universitet och Skandinaviens största centrum för medicinsk utbildning och forskning som spänner över hela det medicinska fältet, från psykologi till cell- och molekylärbiologi. Hit kommer studenter och forskare från jordens alla...


Läs mer om Karolinska institutet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karolinska institutetRecensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till klinisk neuropsykologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön