Asienstudier: Kvalificerad yrkespraktik inom Asienstudier

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
30 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Asienstudier: Kvalificerad yrkespraktik inom Asienstudier

Kursen är en praktikkurs med syfte att förbereda studenten för ett framtida yrkesliv. Studenten får möjlighet att relatera sina akademiska färdigheter till yrkesrelaterade arbetsuppgifter samt möjligheter att etablera kontakter i arbetslivet. Den verksamhetsförlagda praktiken är förlagd till en arbetsplats i Sverige eller utomlands med tydlig koppling till huvudområdet Asienstudier.

Praktikperioden ska omfatta minst 16 veckor heltidsarbete. Med stöd av handledning på praktikplatsen ska studenten arbeta med kvalificerade och varierande arbetsuppgifter. Arbetsuppgifterna ska ha anknytning till genomgången utbildning i Asienstudier och under praktiktiden ska studenten ges möjlighet att använda och utveckla sina kunskaper och färdigheter inom Asienstudier.

Under kursens gång arbetar studenten med en portfölj över genomfört arbete vilket är en av examinationsuppgifterna inom kursen. Studenten skriver även ett papper som reflekterar förhållandet mellan teori och praktik. De båda uppgifterna ger studenten möjlighet att utveckla en förståelse för relationen mellan akademiska kunskaper och praktisk tillämpning. Arbetet med uppgifterna omfattar minst 4 veckor heltidsarbete.

Praktikplatsen måste godkännas av den kursansvarige läraren. För att godkännas som praktikplats måste praktikgivaren skriva under en överenskommelse i enlighet med institutionens krav på relevanta, varierande och kvalificerade uppgifter inom Asienstudier.

https://www.ace.lu.se/education/stand-alone-courses/cosm50-qualified-internship-asian-studies

Förkunskaper

Masterutbildning i Asienstudier, 120 högskolepoäng, eller motsvarande. Engelska 6/B

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Asienstudier: Kvalificerad yrkespraktik inom Asienstudier

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön