Försäkringsrådgivare

Stockholm School of Business
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Malmö
400 yh-poäng
Heltid
Kommande starter

Plats & start


Malmö
2024-08-01

Malmö
2025-08-01

Försäkringsrådgivare

Försäkra dig om en nya rolig, stabil och lönsam karriär. Försäkringsrådgivaren har en central funktion hos försäkringsbolagen och bankerna. Här lär du dig allt du behöver för att direkt kunna starta din nya karriär.

Växande marknad

Försäkringsbranschen i Sverige växer explosionsartat. Sammanlagt betalas det årligen in över 510 miljarder kronor till försäkringsföretagen i form av premier. Och trenden är tydlig, vi vill ha försäkringar och gärna fler. Därför behövs det fler kollegor med rätt kompetens. Här är utbildningen som ger dig det.

Vad gör en Försäkringsrådgivare?

Försäkringsrådgivare marknadsför, föreslår och säljer försäkringar till privatpersoner eller företag. Du analyserar och ger råd samt tar fram försäkringslösningar som täcker kundens behov. Yrkesrollen är avancerad och kräver stort ansvar, men lönen är oftast väldigt bra. Enligt SCB så är genomsnittslönen 47 400 (år 2022), men det varierar ju så klart beroende på vilken erfarenhet du har och var i landet du arbetar någonstans.

Vad lär man sig på utbildningen?

YH-programmen Försäkringsrådgivare ger dig specialiserade kunskaper för att kunna ge råd och ingå försäkringsavtal. Du får också kunskaper i företagsekonomi, juridik, compliance, risk management och digitalisering. Utbildningen svarar mot Finansinspektionens regelverk och god försäkringsförmedlingssed samt ger möjlighet att avlägga licenstest hos InsureSec för liv, sak och person.

Gott om arbeten över hela Sverige

Behovet av ny kompetens på grund av digitaliseringens påverkan är stor, men även kompetenskraven har ökat inom traditionella ämnen som försäkringsekonomi, försäkringsrätt, skadeståndsrätt och compliance. Framtidsutsikterna för yrkesrollen är stabil och väldigt ljus.

Roligt och kreativt arbete

Försäkringsbranschen är inte topp tio bland yngre människor, men den borde vara det. Branschen är snabb, lättrörlig och det händer hela tiden nya saker. Dessutom träffar du väldigt många människor som du kan hjälpa i din yrkesroll. Fördelen med att arbeta som försäkringsrådgivare är att du oftast är anställd hos ett stort försäkringsbolag eller en bank som har ordnade arbetsmiljöer.

Hur stor är branschen?

Försäkringsbranschen består av över 300 försäkrings- och tjänstepensionsföretag varav 37 är utlandsägda och representerade i Sverige via filialer och agenturer. Totalt sysselsätter branschen drygt 22 000 personer i Sverige, vilket motsvarar en halv procent av antalet anställda på den svenska arbetsmarknaden, enligt Svensk Försäkring. Och många fler behövs.

Yrkesroller efter examen

  • Administratör
  • Försäkringsförmedlare
  • Försäkringsrådgivare
  • Försäkringstjänsteman, skadereglerare
  • Riskbedömare

9 av 10 får jobb

Vi är en av få yrkeshögskolor som är kvalitetsauktoriserade. Vilket är en trygghet för dig som studerar här. Enligt uppgifter från YH-myndigheten har ungefär 9 av 10 ett kvalificerat jobb när de tar examen från en YH-utbildning.

Praktikperioder

Ungefär en tredjedel av studietiden gör du praktik på någon av de ledande företagen i branschen. Det ger dig möjlighet att utveckla din kompetens och skapa ett stort nätverk

Nära samarbete med branschen

Stockholm School of Business har ett tätt samarbete med några av branschens främsta föreläsare och lärare. Det sitter även flera välkända företag med i utbildningens ledningsgrupp.

Kostnadsfri och CSN-berättigad

Det kostar inget att gå utbildningen men eventuella utgifter för läroböcker kan förekomma.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Särskilda förkunskaper

Kurser

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2, 100p

Stockholm School of Business

Är du effektiv, målinriktad och gillar resultat? Då kommer du att älska Stockholm School of Business. Här får du en efterfrågad utbildning och gör praktik på framgångsrika branschföretag. Välj om du vill studera i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Ekonomi och försäljning...


Läs mer om Stockholm School of Business och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Försäkringsrådgivare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Stockholm School of Business

Recensioner

Det finns inga recensioner för Försäkringsrådgivare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Försäkringsrådgivare från Stockholm School of Business, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön