Introduktion till systemisk-funktionell lingvistik

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Introduktion till systemisk-funktionell lingvistik

Kursen ger en grundläggande introduktion till systemisk-funktionell lingvistik (SFL). Härvid behandlas den systemisk-funktionella språkmodellen, språkteorin samt begrepp för språk- och textanalys. Kursen behandlar även SFL-baserad forskning om barns och ungas språkutveckling samt analys av barns och ungas texter.Kursen är en fristående kurs och ges även inom ramen för Masterprogrammet i språkvetenskap, 120 hp, inriktningarna språkdidaktik och svenska som andraspråk. Kursen ges på halvfart och på distans med tre campusträffar.

Förkunskaper

Kandidatexamen i ett språkvetenskapligt huvudområde. Alternativt lärarexamen med inriktning mot språk samt ett självständigt arbete om lägst 15 högskolepoäng i ett språk, språkdidaktik eller motsvarande inkluderat i lärarexamen eller fristående från denna. Svenska 3 och Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till systemisk-funktionell lingvistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön