Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) - Ämnesområden

Studium
Sammanfattning
Komvux
Göteborg
Kommande starter

Plats & start


Göteborg
Januari 2024

Göteborg
Mars 2024

Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) - Ämnesområden

För dig som saknar kunskaper som motsvarar den anpassade grundskolans ämnesområden.

Anpassad utbildning på grundläggande nivå inom olika ämnesområden är för dig som saknar kunskaper som motsvarar den anpassade grundskolans ämnesområden. Kurserna riktar sig även till dig som inte har någon tidigare skolbakgrund. Utbildningstiden kan variera beroende på dina förkunskaper och dina mål med studierna.

Kursinnehåll

Språk och kommunikation

I kursen språk och kommunikation får du träna på hur du samspelar och samtalar med andra människor. Du får träna på att uttrycka tankar och känslor med kroppsspråk, tecken eller tal. I kursen får du också träna på att känna igen ordbilder, skriva för hand eller på dator. Du kan söka hela kursen språk och kommunikation eller en delkurs som är mer inriktad mot att läsa och skriva.

Individ och samhälle

I kursen individ och samhälle får du träna på att laga mat, tvätta, sköta ditt hem och hantera dina pengar. Du får också lära dig om samband mellan mat och hälsa och hur återvinning fungerar. I kurser får du även veta mer om regler och lagar i samhället och om demokrati. Du kan söka hela kursen individ och samhälle eller en delkurs som är mer riktad mot mat, måltid och hälsa eller mot trafikkunskap.

Natur och miljö

I kursen natur och miljö får du lära dig om djur, natur och om återkommande mönster i naturen, till exempel årstider och vädertyper. Du får lära dig olika tidsbegrepp och träna på att förstå klockan. Du får lära dig hur vardagliga tekniska föremål fungerar och matematik i praktiska situationer. I kursen får du också veta mer om kroppen, kärlek, relationer och sexualitet. Du kan söka hela kursen natur och miljö eller en kortare delkurs inom olika områden.

Studium

Välkommen till Studium!

- Vuxenutbildning som leder till jobb!  أهلاً وسهلاً  Soo Dhawoow Welcome خوش امدی   Bienvenido Dobrodošli  欢迎 Vill du jobba med barn eller inom vården? Eller kanske utbilda dig till kock eller bagare och konditor? Eller kanske en dröm om...


Läs mer om Studium och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) - Ämnesområden
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) - Ämnesområden

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Komvux som anpassad utbildning (f d Lärvux) - Ämnesområden från Studium, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön