Indiespelutvecklare

Sunderby folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Luleå
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Luleå
Indiespelutvecklare

Indiespelutvecklare

Drömmer du om att arbeta som indiespelutvecklare på ett spelföretag eller som egenföretagare? På den här yrkesutbildningen ges du alla verktyg att efter examen starta eget eller få jobb hos en befintlig spelstudio.

Vår yrkesutbildning Indiespelutvecklare är en tvåårig eftergymnasial utbildning på professionell nivå. Här får du verktyg och kompetens för att kunna arbeta som indiespelutvecklare. Målet är att du som läser utbildningen ska kunna gå rakt ut i arbetslivet antingen som anställd eller egenföretagare direkt efter avslutad utbildning.

Utbildningen, som startade 2017, är helt unik i sitt slag då den är framtagen på begäran av och i samverkan med branschen. Under utbildningens gång kommer du som deltagare bland annat att få producera spel och arbeta upp din portfolio. Du kommer även att få pitcha idéer och spelkoncept i skarpt läge inför en extern jury bestående av yrkesverksamma aktörer.

Förankringen i spelbranschen har uppmärksammats både medialt och av kända spelstudios runt om i världen. Detta har gjort att både internationella och nationella spelstudios som exempelvis Glorious games, House Of How och Wander Word har etablerat sig i Sävast, Boden för att ta del av den kunskap som utbildas på plats.

Årliga studieresor och praktik på spelföretag ingår.

Utbildningsleverantör är Changemaker Educations (CME) som även är utbildningsleverantör för vår grundläggande utbildning i spelutveckling Gamemaker och även driver yrkeshögskoleutbildningen Futuregames i Stockholm.

På Boden business park och Boden Gamecamp finns möjlighet till boende för er som studerar Indiespelutveckling. Här finns även ett flertal spelstudios som under utbildningens gång finns tillgängliga att besöka och lära sig av.
Det är även här som alla lektioner bedrivs när du går år 2.
Läs mer om Boden Gamecamp för mer info platsen där boendet och studierna bedrivs.
Tips! Boden Gamecamp finns även på sociala medier.

Folkbildning

Att studera på en folkhögskola innebär att du är här för att lära och utvecklas tillsammans med andra, där allas erfarenheter och kunskap tas till vara.

Stort fokus läggs därför på samarbete genom samtal och diskussioner i mindre grupper, du har även stor möjlighet att påverka kursinnehållet tillsammans med de andra deltagarna.
Deltagarna har även möjlighet att ingå i Deltagarrådet som tillsammans jobbar för deltagarnas bästa samt medverkar i planeringen av olika aktiviteter på folkhögskolan.

På folkhögskolan används därför begreppet ”deltagare” i stället för ”elev” för att synliggöra att du är här för att delta i ett gemensamt lärande på eget ansvar.

Varför välja Sunderby folkhögskola?

HBTQ vänlig 

Distansutbildningar

CSN-berättigad

Förkunskaper

Ansökan sker via Schoolsoft, se länk på Sunderby folkhögskolas hemsida.
När du ansöker för första gången behöver du först skapa ett konto, "Mina Sidor". Där kan du sedan själv, när som helst, logga in och se dina ansökningar och status på dem. Du kan när som helst lägga till eller ändra uppgifter i din ansökan.

Om du av någon anledning inte har möjlighet att ansöka digitalt kan du kontakta Sunderby folkhögskola.

För mer information om vad som krävs för ansökan, se vår hemsida.

Om du besöker vår hemsida när ansökan är stängd har du möjlighet att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Då får du information när ansökan öppnar igen.

Behörighet/förkunskaper

Se vår hemsida för mer information.

Boende

Boden Business Park och Boden Gamecamp erbjuder boende nära utbildningens lokaler i Sävast, Boden. Där har du möjlighet att bo i anslutning till din utbildning och tillsammans med dina kurskamrater. Obs! Boende är inte garanterat.

Om du inte hittar boende i Sävast, Boden finns det hotellrum till förmånliga priser för våra deltagare på Sunderby folkhögskola. En snabb lösning medan du söker annat boende.

Kursens upplägg

Plats

All undervisning sker på plats i utbildningslokalerna på Sunderby folkhögskola under år 1. Under år 2 sker all undervisning på Boden business park. Utbildningen kan ej läsas på distans.

Examen & Intyg

Efter godkänd fullgjord kurs/utbildning erhåller deltagaren ett intyg.

Kostnader

Alla deltagare betalar en serviceavgift per termin, vissa kurser har även en materialavgift.
Se vår hemsida för mer information om kostnader och vad som ingår.

CSN

Kursen är CSN-berättigad på eftergymnasial nivå. 

Fortsatta studier

Efter avslutad utbildning kan du antingen etablera ditt eget spelföretag, söka jobb på ett befintligt spelföretag eller söka till specialiserade spelutbildningar som t.ex. speldesigner, spelprogrammerare och 3D Grafiker för att bli expert på ett specifikt område.

Sunderby folkhögskola

Våra kurser

Hej! Vad roligt att du vill veta mer om oss på Sunderby folkhögskola. Gemensamt för alla som går hos oss är att de har gjort ett eget val att studera. Frivillighet är något som vi vet är väldigt viktig, för...


Läs mer om Sunderby folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Indiespelutvecklare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sunderby folkhögskola

Kråkbergsvägen 7
954 42 Södra Sunderbyn

Tel: 0920-26 66 00

Recensioner

Det finns inga recensioner för Indiespelutvecklare

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Indiespelutvecklare från Sunderby folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön