Grafisk design och webbutveckling - kandidatprogram

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Borlänge
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Borlänge
Sista ansökan: 2023-04-17T00:00:00.000

Grafisk design och webbutveckling - kandidatprogram

Under utbildningen lär du dig att kartlägga och analysera behov hos olika typer av uppdragsgivare. Kunskaper inom webbutveckling, grafisk design, datahantering, text och typografi, databassystem, bildbehandling samt publicering i olika medier ger dig en attraktiv portfolio för morgondagens IT-samhälle.

Utbildningens innehåll ger dig breda kunskaper för att genomföra både långsiktiga webbprojekt och kortvariga kommunikationskampanjer. Du lär dig digital publicering, olika skript- och programmeringsspråk samt relevanta programvaror från Adobe Creative Cloud.

Vi samarbetar bland annat med utbildningarna Systemvetenskap och IT-säkerhet och mjukvarutestning vid Högskolan Dalarna vilket ger dig som student fler perspektiv på IT-branschen.

Se syntolkad version av filmen om Grafisk design och webbutveckling

Kontakt med arbetslivet

Vid Högskolan Dalarna har det funnits grafisk designutbildning i närmare 40 år. Från början var det tryckt produktion, idag är det digitalt med fokus på grafisk design och webbutveckling. Vad som består är stark studentgemenskap och nära kontakt med branscherfarna lärare. Utbildningen ger dig möjlighet att samarbeta med företag, föreningar och organisationer inom olika projekt och under examensarbetet. Andra inslag är gästföreläsningar, studiebesök och möten med alumner.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2–12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Grafisk design och webbutveckling - kandidatprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Em

En bred utbildning med flera olika delar av kodning, UX och grafisk design som både var utmanande och lärorika. Många bra lärare som jag enkelt kunde kontakta med mina frågor och funderingar. Kul att tillsammans med de andra i klassen planera och genomföra vår slututställning Designexit. Stora möjligheter att få göra skarpa uppdrag utanför skolt...

Visa hela
Recensioner
Kursrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grafisk design och webbutveckling - kandidatprogram från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön