Visa allastudier.se som: Mobil

Process- och automationsingenjör

Tekniska Högskolan i Jönköping
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Jönköping
400 yh-poäng
Heltid
Startdatum: 2020-08-01 - Jönköping

Process- och automationsingenjör

Automatiserade och effektiviserade tillverkningsprocesser är viktigt för att stärka konkurrenskraften hos regionens tillverkningsindustri.

Därför är efterfrågan stor på kompetenta medarbetare med insikter i den senaste teknologin. Med den här utbildningen är det lätt att få jobb!Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med det regionala näringslivet.

I utbildningens ledningsgrupp ingår representanter från bland annat 3 Button Group, ABB, AP & T, Detab Automation, Motoman - Yasakawa, NPB och ÅF.Under utbildningen får du fördjupade kunskaper om process- och automationsutveckling inom avancerad tillverkning och lära dig att konstruera nya tillverkningsprocesser.

Efter examen kommer du att ha specialistkunskaper inom automation, programmering, IT-säkerhet och fjärrstyrning. Du får även kunskaper inom ledarskap, maskinsäkerhet och konstruktion för att kunna arbetsleda andra medarbetare och delta i projektgrupper.

Utbildningen sker i en av landets mest välutrustade och moderna robotverkstäder och dina lärare har omfattande branscherfarenhet. Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik.

25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

EFTER UTBILDNINGEN

Efter avslutad utbildning har du kompetens att arbeta som process- och automationsingenjör, PLC-, SCADA- samt HMS-programmerare, service- och driftstekniker, eltekniker inom styr- och regler- och instrumentteknik och säkerhetsadministratör inom industriell IT.

KURSER

Elkonstruktion 20 Yhp
Examensarbete 25 Yhp
Industriell IT 25 Yhp
IT säkerhet 20 Yhp
LIA 1 25 Yhp
LIA 2 50 Yhp
LIA 3 25 Yhp
Maskinsäkerhet 25 Yhp
Mekatronik 1 25 Yhp
Mekatronik 2 25 Yhp
Processteknisk matematik 20 Yhp
Reglerteknik 1 25 Yhp
Reglerteknik 2 20 Yhp
Robotteknik 20 Yhp
Styrsystem 25 Yhp
Yrkesrollen samt projektledning 25 Yhp

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

El- och enerigprogrammet

  • Mekatronik 1, 100p

Hitta till utbildaren

Tekniska Högskolan i Jönköping


Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön