Civilingenjör i marin teknik

Blekinge Tekniska Högskola
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Karlskrona
300 hp
Heltid
CSN-berättigad

Civilingenjör i marin teknik

I havsdjupen finns utrymme för hållbar utveckling och på BTH får du kunskap för att lösa både dagens och framtidens marintekniska utmaningar.

Utbildningen är baserad på behov hos företag som Saab och deras ubåtsproduktion, Försvarsmakten, Kustbevakningen, NKT och andra som jobbar med marin teknik och energi. Som civilingenjör i marin teknik kan du arbeta med ny teknik på fartyg eller utveckling av fjärrstyrda och autonoma robotar. Du kan också planera utläggning av undervattensinstallationer som elkablar, utveckla havsbaserad energi som våg- och vindkraft eller annan offshoreverksamhet.

Mångsidig kompetens ger många möjligheter  

Utbildningen ger dig kunskap inom ett starkt växande framtidsområde med mängder av möjligheter – du blir en specialiserad ingenjör inom ett brett fält. Eventuella yrkesroller efter examen är till exempel utvecklingsledare, utvecklingsingenjör, strategisk projektledare, produktutvecklare, specialist eller teknisk chef. Kunskaperna och den breda ingenjörskompetensen skapar också möjligheter utanför det marina området om du i framtiden vill byta bransch. 

Grundkunskaper med marin fördjupning 

Maskin- och elektroteknik kombineras med en bred basutbildning och du utforskar områden som oceanografi, marinkonstruktion samt radar- och sonarteknologi. Du fördjupar dina kunskaper om undervattensteknik, undervattensrobotar och teknik för våg- och vindkraft. 

Samarbete med marin industri

Utbildningen har tagits fram i samarbete med svensk industri för att matcha dess behov, och både tredje och fjärde året avslutas med realistiska projekt som är kopplade till verkliga situationer och din framtida yrkesroll. I samband med projekten studerar du produktutveckling, projektledning och industriell ekonomi.

Realistiskt fokus genom samverkan

Hela utbildningen har ett fokus på framtidens behov och utveckling av olika typer av system. Genom samverkan mellan BTH och andra stora aktörer inom branschen, får du kunskaper och insikter om hur olika system på fartyg påverkar och fungerar ihop med människor. 

Utbildningen omfattar 300 högskolepoäng och leder fram till en civilingenjörsexamen i marin teknik.

Varför välja Blekinge Tekniska Högskola?

Bra kontakter med näringsliv

Behov på

arbetsmarknaden

Distansutbildningar

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 4/Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola - BTH

BTH är en teknisk högskola – som är mycket mer än teknisk. Vi är en lite mindre högskola som valt att fokusera på ett mindre antal områden där vi verkligen kan skapa förändring och driva utveckling. Centralt är innovation, digitalisering och hållbar...


Läs mer om Blekinge Tekniska Högskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Civilingenjör i marin teknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Blekinge Tekniska Högskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjör i marin teknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjör i marin teknik från Blekinge Tekniska Högskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön