Masterprogram i dataanalys - Maskininlärning och statistik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i dataanalys - Maskininlärning och statistik

Företag som Netflix och Amazon samlar in användardata för att generera förutsägelser och rekommendationer. För att analysera data som produceras av storskaliga vetenskapliga experiment som Human Genome-projektet behövs avancerade maskininlärningsalgoritmer och data engineering-plattformar. Och för att lösa många av de samhällsproblem som vi står inför, oavsett om det gäller social välfärd, klimat eller hälsa, behövs datadrivna metoder och AI.

I alla dessa exempel krävs en särskild yrkesroll för att förvandla information till insikt: en dataanalytiker.

Som dataanalytiker kommer du att lära dig utvinna värdefulla insikter från en av de viktigaste resurserna i dag - information. Använd de senaste metoderna inom maskininlärning och data engineering för att förvandla stora mängder data till övergripande kunskap.

Dataanalys är en av de mest eftertraktade kompetenserna både i Sverige och internationellt, och efterfrågan förväntas bli ännu större. Enligt IBM kommer antalet tjänster inom dataanalys att öka med 39 procent år 2020.

Du kan också välja att stanna kvar i akademin och doktorera inom dataanalys. Uppsala universitet erbjuder en aktiv och vital forskningsmiljö inom dataanalys, med ett stort antal forskare från flera olika institutioner.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med dataanalys som huvudområde. All undervisning sker på engelska.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 80 hp datavetenskap och matematik, varav minst 15 hp datavetenskap inklusive 10 hp programmering, och minst 25 hp matematik inklusive linjär algebra och flervariabelanalys. Därutöver 5 hp statistik och sannolikhetslära.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i dataanalys - Maskininlärning och statistik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön