Visa allastudier.se som: Mobil

Integrerad trafikflygarutbildning

Vflight AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Jönköping
95 veckor
Heltid
Startdatum: 2020-08-10 - Jönköping

Integrerad trafikflygarutbildning

Vår integrerade trafikflygarutbildning är en heltidsutbildning som inkluderar både teoretisk och praktisk utbildning.

Utbildningen resulterar i att du efter utbildningen blir innehavare av ett EASA-godkänt flygcertifikat och därmed redo för att söka jobb som pilot.

PRE-SOLO & SOLO

Vid kursstart inleds en månads heltidsstudier hos Volflight med VFR-fasens teoretiska del. När VFR-teorin, motsvarande PPL-teorin är färdig så påbörjas den första praktiska flygutbildningen.Under ett halvår så kommer du som elev utföra den första delen i den flygutbildningen där praktik och teori växlas om vartannat. Du kommer att lära dig principerna i flygning, från dina första flyglektioner till att få göra långa navigeringsflygningar.

ADVANCED VFR, IFR & MULTI ENGINE

När den grundläggande flygutbildningen är klar så fortsätter studierna med ATPL-teori, som går hand i hand med den praktiska utbildningen för att till slut bli en kommersiell pilot. Den praktiska utbildningen kommer att innefatta navigeringsflygningar inom Europa från norra Sverige till södra Europa.

Vår Europa Tour innefatar länder så som Österrike, Italien, Spanien och Frankrike. Att genomföra flygningar i skandinaviska väderförhållanden kräver mycket av dig som pilot och skapar en stor förståelse för de utmaningar som du kommer att ställas inför i din kommande roll som trafikpilot.

MCC & JOCI

Slutfasen av trafikflygareutbildningen så ingår den viktiga kursen Multi Crew Cooperation (MCC).

I MCC-utbildningen så lär man sig som pilot att samarbeta inom besättningen och med övrig personal. I JOC-kursen så kommer du att lära dig grundprinciperna i att flyga ett jetflygplan och ger dig ytterligare 20 timmar flygning i vår Boeing 737-simulator. Detta för att förbereda dig för kommande arbetsintervjuer och tester när du söker jobb.

MCC och JOC-kurserna brukar vara en av de roligaste kurserna i utbildningen.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Vflight AB

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön