Visa allastudier.se som: Mobil

Lärling - Bilskadereparatör (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Kommande starter

Plats & start


Stockholm
Löpande

Lärling - Bilskadereparatör (kurspaket)

En lärlingsutbildning inom vuxenutbildningen är en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. Omfattningen av en lärlingsutbildning varierar men är minst 400 poäng och som mest 1600 poäng (20 - 80 veckor). Du har en handledare på arbetsplatsen och en yrkeslärare på skolan som följer dig genom din utbildning.

Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på maximalt fyra veckor. Under orienteringskursen upprättar du bl.a. en individuell studieplan, vi kartlägger tillsammans dina förutsättningar för att genomföra en lärlingsutbildning och du blir matchad mot en lämplig lärlingsplats.

Utbildningen ger dig kunskaper i grundläggade fordonsteknik och olika sammanfogningsmetoder som limning och svets. Du får lära dig hur en bil är uppbyggd
eftersom det förekommer en del demontering och montering av andra komponenter när du ska reparera plåtskador. Du lär dig att besiktiga och värdera skador och även grunderna i planeringen av arbetet.

Under den arbetsplatsförlagda delen av kursen utvecklar du förmågan att utföra reparations- och riktningsarbete på fordonskarosser. Du utför olika arbetsmoment såsom
byte av skadade delar och riktning av komponenter som dörrar och skärmar. Även riktning av hela fordon i riktbänk ingår i utbildningen. Under kursen får du kunskaper så du ska kunna följa miljö- och säkerhetsföreskrifter. Efter utbildningen kan du söka jobb på fordonsverkstäder som arbetar med plåtskador på framför allt krockade bilar.

Informationsmöte
För att bli antagen till en lärlingsutbildning måste du delta på något av våra informationsmöten. Du måste anmäla dig till informationsmötet och det gör du på Arbetsmarknad och vuxenutbildnings webbplats (www.goteborg.se/larling). Där hittar du även information om nästa informationsmöte.

Där får du mer och fördjupad information. I anslutning till informationsmötet anmäler du dig till den inledande orienteringskursen. Informationsmöten hålls en gång i månaden och är obligatoriskt för att du ska bli antagen.

Arbetsuppgifter efter utbildningen
Efter utbildningen kan du söka jobb på fordonsverkstäder som arbetar med plåtskador på framför allt krockade bilar.

Skola
Motorbranchens tekniska gymnasium

Plats för utbildningen
Västra Frölunda


  Delkurser

  • Fordonsteknik introduktion
  • Karosserikonstruktioner och inredning
  • Riktbänkssystem
  • Riktningsteknik introduktion
  • Skadebesiktning och produktionsflöde
  • Skarvnings- och sammanfogningsteknik
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för yrkessvenska

Förkunskaper

Du behöver ha kunskaper som motsvarar Svenska eller Svenska som andraspråk och matematik på grundläggande nivå.
Körkort är inget krav för att delta i undervisningen, men de flesta arbetsgivare kräver det för att anställa bilplåtslagare.
 

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärling - Bilskadereparatör (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: