Visa allastudier.se som: Mobil

Glastekniker

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Glastekniker

Glastekniker/Glasmästare är ett varierat yrke med många olika arbetsuppgifter. Vid Yrkespluggets Vuxenutbildning till Glastekniker kan du påbörja din karriär inom glasmästeriet redan idag!

Glasteknikerns arbete bedrivs delvis inne på verkstad, men framför allt på daghem och skolor, i butiker, i hyreshus och kontorsfastigheter med mera. Reparation av fönster, byte av bilrutor, inramning av tavlor, tillverkning och montering av dörrar och mindre glaspartier, inglasning av uterum och balkonger, fönsterrenovering... Listan på arbetsuppgifter för en glastekniker kan göras lång. Glasteknikern håller också på med tillverkning och montering av metall och glaspartier i kontorsmiljöer, i tak och som fasadmaterial samt vid inglasning av uterum och entrépartier.

Under utbildningen till glastekniker på Yrkespluggets byggprogram får du exempelvis bearbeta floatglas, härdat och laminerat glas, arbeta med fönsterreparationer och bilglas samt montera entr- éoch fasadpartier.

Utbildningen ger dig den breda kompetens du behöver för arbete i de olika arbetsområden som förekommer i glasbranschen. Därutöver kan du specialisera dig genom de särskilda kurser och vidareutbildningar som branschen tillhandahåller.

Glasmästaren arbetar oftast på små företag. Vanligt är varierande uppdrag med en nära kontakt med konsumenten. Välutbildade glastekniker i branschen har alltid jobb. Rekryteringsbehoven inom branschen är stora och väntas öka! 

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Glastekniker
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Glastekniker från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Glastekniker

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: