Visa allastudier.se som: Mobil

Plattsättare

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Plattsättare

Bli plattsättare genom Yrkespluggets Vuxenutbildning

I Yrkesplugget Byggprogram inriktning plattsättare får du all den kunskap och övning du behöver för att klara av yrket som plattsättare.

Plattsättare klär inneväggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik, oftast inomhus. Uppgifterna kan variera mellan allt ifrån att sätta plattor i badrum till stora simhallar.

I utbildningen till plattsättare vid Yrkesplugget får du klä innerväggar eller golv med kakel, klinker, konstbetongplattor eller mosaik. I uppgifterna ingår också underarbeten, som fuktisolering av golv eller väggar. Som plattsättare måste du vara mycket noggrann. Plattorna ska sättas i rätt mönster, med rätt sorts lim och fogarna ska härda på rätt sätt.

För att bli en framgångsrik plattsättre krävs mycket övning, vilket du får på din utbildning vid Yrkespluggets Vuxenutbildningar. Många plattsättare har tidigare jobbat som murare. Ofta jobbar man två och två, men det händer även att man jobbar många i ett lag. Plattsättare arbetar oftast inomhus. De mer hantverksbetonade jobben syns allt mer i dagens byggande och keramiska material som kakelplattor och klinkers används till stor del i det moderna byggandet.

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Plattsättare
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Plattsättare från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Plattsättare

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: