Visa allastudier.se som: Mobil

Takmontör

Yrkesplugget
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
40-60 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm
Yrkesplugget

Takmontör

Yrkesplugget utbildar dig till takläggare

Takmontör, eller takläggare som det också kallas, passar dig som vill ha ett mångsidigt yrke. Det är ett precisionsarbete som ställer höga krav. I utbildningen till takläggare lär du dig att arbeta med många olika material och tekniker.

I utbildningen till takläggare vid Yrkespluggets Byggprogram får du även kunskap om brandventilation, takfönster, gasolbrännare, plåt, papp, takbrunnar, isolering med mera. I yrket som takmontör ingår montering av både tätskikt och värmeisolering, som till exempel mineralull, cellplast eller kork. Som takläggare gör du hela tätskiktet. Först läggs isoleringen, både värmeisolering och fuktskydd, sedan täcks taket med papp, plåt eller förtillverkade takelement.

Vid renoveringar av äldre hus kan takläggaren ta underarbetet så långt att plåtslagaren bara behöver lägga själva plåttaket. Takläggare kan ibland vara ett tungt arbete, men arbetet underlättas av att färdiga takenheter används mer och mer.

Som takläggare kommer du ofta att arbeta i mindre, självständiga grupper. Det är ett utpräglat utomhusjobb, så du bör tycka om att jobba ute året runt och du får inte ha anlag för svindel. En stor del av yttertaken är nyproduktion, men dessutom renoveras tak från 1950-, 60- och 70-talen. Att lägga yttertak är ett precisionsarbete och det kommer ständigt nya material som förutsätter nya kunskaper. Detta lägger Yrkesplugget stor vikt vid i utbildningen till takmontör.

Förkunskaper

Du måste ha fyllt minst 20 år för att kunna söka eller avslutat din gymnasietid. Till vissa utbildningar krävs olika behörigheter så kolla upp det i god tid. Att ha sina betygsunderlag och andra papper i ordning är också bra när du ska göra din ansökan.

Yrkesplugget

Yrkesplugget

Yrkesplugget VuxenutbildningPå Yrkespluggets Vuxenutbildningar får du den kompetens du behöver för att lyckas i ditt framtida yrke. Du befinner dig i en lugn och trygg arbetsmiljö samtidigt som du går en yrkesutbildning. Dessutom kommer du att ha roligt när du...


Läs mer om Yrkesplugget och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Takmontör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Takmontör från Yrkesplugget, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Takmontör

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: