12 nov 2021

Test: Vilket gymnasieprogram passar dig?

Har du svårt att bestämma dig för vad du ska välja för program till gymnasiet? Det finns 18 program att välja mellan och ibland kan det vara svårt att veta vilket som lockar mest. AllaStudier.se:s systersajt gymnasium.se har satt ihop ett test som kan hjälpa dig en bit på vägen. Testet består av 10 frågor som kan ge en fingervisning om var du kommer att trivas bäst. Lycka till med ditt val!

Vet du redan vilket program du vill gå? På gymnasium.se kan du läsa mer om alla program och gymnasieskolor i Sverige.

Hitta din gymnasieutbildning



Senast uppdaterad: 12 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

El- och energiprogrammet

Är du tekniskt intresserad och gillar att arbeta praktiskt, riktar sig el- och energiprogrammet till dig. Du lär dig om tillverkning och installation av el-, energi- och vattensystem. Du läser dessutom ämnen som datorteknik, elektromekanik och mekatronik. El- och energiprogrammet finns i följande fyra inriktningar: Ljudtekniker medellön: 30 900 krOm du har ett intresse för musik och teknik är ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Bli reseledare på gymnasiet

På det nyskapade Hotell- och turismprogrammet förbereds du på en framtid inom turismen. Natalie på Lanzarote: "Det är sol varje dag" I höst startar det nyskapade hotell- och turismprogrammet på landets gymnasieskolor. Mer tyngd kommer att ligga på engelska, moderna språk, miljö och ekonomi jämfört med tidigare. Turismnäringen är världens snabbast växande industri.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Så får du jobba med stjärnorna

Lärarutbildningen har hjälpt Eric Sjölin i jobbet som supporteransvarig i fotbollsklubben IF Elfsborg.Privat Älskar du sport och vill jobba på de stora arenorna? Du måste inte vara Messi för att hamna där. Här hittar du karriärvägarna in i sportens värld. Du måste inte vara världsstjärna för att få jobba på elitnivå med sport. Runt alla idrottshändelser finns en mängd viktiga människor.
Läs mer