Visa allastudier.se som: Mobil

Stor sommarguide till kurser och jobb

Glömde du att söka sommarjobb? Det är inte säkert att det är kört ändå. Här är fem tips på hur du med lite vilja och påstridighet kan lyckas skaffa ett kneg ändå.

1. Bemanningsföretag

Manpower Student, Academic Work och Uniflex är bara några företag som förmedlar jobb åt studenter. Lager- och kontorsjobb finns det flest av, och det går att söka året runt.

2. Tidningsbud

Det är hög omsättning på tidningsbuden och det är många det ska vikarieras för. Ring företaget som verkar i din stad, det finns alltid platser som behöver fyllas.

3. Äldrevården

Även inom äldrevården behöver man ständigt folk. Det finns många olika jobb, från hemtjänst till gruppboenden. Körkort är ett plus.

4. Sök hos landsgrannen

Oslo har kommit att bli ett Mecka för unga arbetssökande svenskar. Och visst finns jobben där, men glöm inte bort resten av Norge.

5. Arbetsförmedlingen

”Vi har alltid sökbara sommarjobb på vår hemsida, även senare än maj” säger Arbetsförmedlingen själva. Så surfa dit.

Jobblös men inte sysslolös

Blev det inget jobb ändå? Sommaren är ju inte över för det, här listar vi tio bra och finurliga saker att göra istället.

Sommarkurs

De flesta högskolorna och universiteten brukar kunna ta in sena ansökningar. Leta upp din kurs, kika på allastudier.se, eller ring direkt till skolan du vill gå på.

Tågluffa

Det enda som egentligen står i vägen mellan dig och Europa är ett InterRail-kort. 10 dagars resande inom 22 dagar vart du än vill för runt två tusenlappar för studenter och ungdomar. Värt!

Körkort

”I sommar ska jag ta körkort” är kanske en sliten klyscha, men har du för en gångs skull tid, fixa lappen, det lönar sig. Intensivkurser är populära och erbjuds i princip överallt.

Företag

Fick du inget jobb men sitter inne på en lysande företagsidé? Starta firma i sådana fall och börja odla ditt framtida imperium redan nu.

Campa

Allemansrätten och ett tält, det är ett framgångsrecept som heter duga. Säg hej då till det uppkopplade samhället för ett tag och ge dig ut i det gröna.

ABF-kurs

Har du alltid velat kunna ett språk till, dansa flamenco, eller ge dig på avancerad matlagning? Hos ABF finns kurser i det mesta och de håller även på under sommaren, läs mer på abf.se.

Fjällvandra

Norrsken, midnattssol och höga berg, vill du maximera din naturupplevelse är Kungsleden något för dig. 425 kilometer storslagen miljö med goda övernattningsmöjligheter.

Stadsfestival

Idag är det på modet med kalas i varje stad. Event, marknader och konserter för noll kronor, en helg eller hela veckan lång, antagligen i just din stad i sommar.

Sporta

Delta i stadsmaror, långa simlopp eller fotbollsturneringar. Nu när vädret tillåter är det bara att ge sig ut och kötta. Nytta och nöje i ett nötskal.

Utnyttja tiden

Läs böckerna du alltid velat läsa, se filmerna du alltid velat se, sov ut varje dag och så vidare. Ett sommarlov i livsnjutningens tecken är också ett plåster för själen.

Relaterat

Här får 4 av 5 jobb direkt efter examen

Både praktiska och teoretiska utbildningar ger jobb

Studera ett år – få jobb direkt

Samir Yosufi / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön