Studera ett år – få jobb direkt
26 nov 2021

Studera ett år – få jobb direkt

Vill du ha ett kvalificerat jobb efter en kort utbildning? Då behöver du inte läsa fem år vid ett universitet. Det finns flera utbildningar på 1 år som leder till jobb. Hitta ett yrke i listan eller kolla in alla korta utbildningar nedan.

Några av de ettåriga utbildningar där arbetsmarknaden är god är undersköterska och rörnätstekniker. Landets mest populära kvalificerade yrkesutbildning på ett år är lokförarutbildning, en förklaring till det är att utbildningen är en av landets mest säkra när det gäller att få jobb efteråt.

Myndigheten för yrkeshögskolan uppskattar att mellan 80-90 procent av studenterna vid yrkeshögskolan och kvalificerade yrkesutbildningar får jobb efter avslutad examen. Vill du ställa om i karriären eller komma snabbt ut på arbetsmarknaden är korta utbildningar med goda jobbchanser ett säkert kort!

8 yrken med kort utbildning och goda jobbchanser

1. Nätverkstekniker

2. Fransstylist

3. Kock

4. Målare

5. Fastighetstekniker

6. Ekonomiassistent

7. Vårdadministratör

8. Nagelterapeut

Se alla YH-utbildningar

Senast uppdaterad: 26 nov 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Design – plugga färg och form

Designer är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. AllaStudier hjälper dig förbereda och hitta utbildningarna. Läs också om Sofie som pluggar drömutbildningen i Malmö. Sökfunktion: Hitta din designutbildning Utbildningar inom design är populära – textil- och modedesigner är ett av svenska folkets absoluta drömjobb. Som designer får du möjlighet att uttrycka dig konstnärligt och samtid ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-26

Bästa tipsen för intervjun

Många söker yrkeshögskoleutbildning och intervju är ett steg i urvalet på de flesta skolor. Det här kan du förvänta dig på intervjun. Så förbereder du dig på bästa sätt! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-26

Hjälp hjärnan att komma ihåg

Jonas von Essen, 21, har officiellt världens bästa minne och kan memorera 21 kortlekar på en timme. Själv hävdar han att hans medfödda minne inte alls är särskilt bra utan att han har tränat upp det genom olika minnestekniker. Nu använder han med framgång teknikerna. 

Läs mer