06 dec 2021

TOEFL – språktest i engelska

Över två miljoner individer gör TOEFL-testet varje år. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Testet mäter din kombinerade förmåga att höra, läsa, prata och skriva engelska för akademiska ändamål.

Testets innehåll

TOEFL testar din förmåga att kombinera olika kunskaper i kombination, dvs:

  • Läsa, lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Läsa, lyssna och sedan skriva svar på frågor.

Nedan är tidsöversikt och innehåll för en testdag:

1. LÄSA

I avsnittet läsning får du läsa 3–4 textstycken, vars text är utdrag från böcker på akademisk nivå. Därefter ska du svara på 12–14 frågor per stycke. Momentet tar cirka 60–100 minuter.

2. LYSSNA

Lyssna på lektioner och diskussioner i klassrummet och svara på frågor. Det är 34–51 frågor och testmomentet tar 60–90 minuter.

4. TALA

Välj ett ämne att prata om. Det är sex uppgifter och testmomentet tar cirka 60–100 minuter att utföra.

5. SKRIVA

Skriv korta uppsatssvar på hör- och läsövningar. Testmomentet innehåller två uppgifter ("Integrated Writing Task" samt "Independent Writing Task") och tar cirka 50 minuter att utföra.

Total testtid: 4 timmar och 30 minuter

Hur och var

Du gör testet på internet i en testlokal i Stockholm eller Malmö. Testet brukar hållas minst en gång i månaden. För adress till kurslokal se TOEFL.s hemsida.

Avgift

Kostnaden för att skriva TOEFL är ca 2 400 kronor (2021).

Anmälan

Anmälan görs på TOEFL:s hemsida.

Läs mer om utlandsstudier här:

Plugga utomlands – Så funkar det

8 fördelar med att plugga utomlands

Senast uppdaterad: 06 dec 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Så blir du stjärnkrögare

Gott om kockar - ont om restaurangchefer. Restaurangbranschen skriker efter duktiga ledare. Melker Andersson planerar att rekrytera direkt från ny specialistutbildning i Schweiz. Nu startar ”Culinary Business Management” en ny specialistutbildning på Les Roches International School of Hotel Management, en av världens mest ansedda hotell- och restaurangskolor.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-11-11

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till. Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-24

Lärlingsutbildning i Danmark

På andra sidan sundet pluggar du och får lön samtidigt. Inte undra på att intresset från svenskar är stort. Lärlingsutbildningar i Danmark varvar praktik och teori och du får betalt under hela eller större delen av utbildningstiden. Här kan du läsa mer! 

Läs mer