Visa allastudier.se som: Mobil

TOEFL – språktest i engelska

Över två miljon individer gör TOEFL-testet varje år. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Testet mäter din kombinerade förmåga att höra, läsa, prata och skriva engelska för akademiska ändamål.

Testets innehåll

TOEFL testar din förmåga att kombinera olika kunskaper i kombination, dvs:

  • Läsa, lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Läsa, lyssna och sedan skriva svar på frågor.

Nedan är schemat på en testdag med de olika momenten i testet:

1. reading

Läs akademiska texter och svara på frågor. Det är 36-56 frågor och testmomentet tar 60-80 minuter.

2. Listening

Lyssna på lektioner och diskussioner i klassrummet och svara på frågor. Det är 34-51 frågor och testmomentet tar 60-90 minuter.

3. Rast 10 minuter

4. Speaking

Välj ett ämne att prata om. Det är sex uppgifter och testmomentet tar cirka 20 minuter att utföra.

5. Writing

Skriv korta uppsatssvar på hör- och läsövningar. Testmomentet innehåller 2 uppgifter och tar cirka 50 minuter att utföra.

Hur och var

Du gör testet på internet i en testlokal i Stockholm  eller Malmö. Testet brukar hållas minst en gång i månaden. För adress till kurslokal se TOEFL.s hemsida.

Avgift

Kostnaden för att skriva TOEFL är 270 $ (2019).

Anmälan

Anmälan görs på TOEFL:s hemsida.

Senast uppdaterad: 24 feb 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-02

Studera i USA

Det här är en guide för dig som vill plugga i USA. Så funkar ansökan, betyg, visum och mycket mer. Hitta utbildningar, college, universitet och skolor. OBS! Detta är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. För utbytessugna studenter: Studera på högskola i USALäs mer om att studera på högskola utomlands Hitta utbildningar Med sökfunk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-10

Studiedestination: New York

Funderar du på att studera i “The Big Apple”? New York har en skön mix av människor från hela världen och det är heller inte ovanligt att se kändisar! Här hittar du tips och tricks om hur du bäst förbereder dig inför att studera i New York!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-11-02

Plugga i Japan – på engelska

Japan lockar många svenska studenter. Dessvärre har få tillräckliga språkkunskaper för att klara högskolestudier på japanska. Ritsumeikan APU är det enda universitetet där kan du kombinera högskolekurser på engelska med språkstudier i japanska. Japan som studieland har attraherat allt fler svenskar de senaste åren. De flesta vill dit för att lära sig språket, men att plugga på högskola har hittill ...
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön