Visa allastudier.se som: Mobil

TOEFL – språktest i engelska

Över två miljoner individer gör TOEFL-testet varje år. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Testet mäter din kombinerade förmåga att höra, läsa, prata och skriva engelska för akademiska ändamål.

Testets innehåll

TOEFL testar din förmåga att kombinera olika kunskaper i kombination, dvs:

  • Läsa, lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Lyssna och sedan svara muntligt på frågor.
  • Läsa, lyssna och sedan skriva svar på frågor.

Nedan är tidsöversikt och innehåll för en testdag:

1. LÄSA

I avsnittet läsning får du läsa 3–4 textstycken, vars text är utdrag från böcker på akademisk nivå. Därefter ska du svara på 12–14 frågor per stycke. Momentet tar cirka 60–100 minuter.

2. LYSSNA

Lyssna på lektioner och diskussioner i klassrummet och svara på frågor. Det är 34–51 frågor och testmomentet tar 60–90 minuter.

4. TALA

Välj ett ämne att prata om. Det är sex uppgifter och testmomentet tar cirka 60–100 minuter att utföra.

5. SKRIVA

Skriv korta uppsatssvar på hör- och läsövningar. Testmomentet innehåller två uppgifter ("Integrated Writing Task" samt "Independent Writing Task") och tar cirka 50 minuter att utföra.

Total testtid: 4 timmar och 30 minuter

Hur och var

Du gör testet på internet i en testlokal i Stockholm  eller Malmö. Testet brukar hållas minst en gång i månaden. För adress till kurslokal se TOEFL.s hemsida.

Avgift

Kostnaden för att skriva TOEFL är 270 $ (2019).

Anmälan

Anmälan görs på TOEFL:s hemsida.

Läs mer om utlandsstudier här:

Plugga utomlands – Så funkar det

8 fördelar med att plugga utomlands

Senast uppdaterad: 04 dec 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-12-02

Studera i USA

Det här är en guide för dig som vill plugga i USA. Så funkar ansökan, betyg, visum och mycket mer. Hitta utbildningar, college, universitet och skolor. OBS! Detta är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. För utbytessugna studenter: Studera på högskola i USALäs mer om att studera på högskola utomlands Hitta utbildningar Med sökfunk ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-10

Studiedestination: New York

Funderar du på att studera i “The Big Apple”? New York har en skön mix av människor från hela världen och det är heller inte ovanligt att se kändisar! Här hittar du tips och tricks om hur du bäst förbereder dig inför att studera i New York!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype. Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön